©  Foto:

Fuglekiggeri

Det nord-vestlige Danmark er et udsøgt sted for fugleentusiaster at besøge, da der året rundt er gode muligheder for at udforske mange forskellige fuglearter i områdets smukke natur - både sjældne fuglearter og de mere almindelige. 

I Hirtshals, Tornby & Tversted findes mange interessante områder, hvor man kan observere spændende fuglearter. Gå på opdagelse i naturen og ved havet, og få indblik i fuglenes levesteder.

Vandplasken er et fredet område som ligger bagved Kærsgård Strand. Her kan man være heldig at observere helt særlige fuglearter, og opleve det helt særlige naturfænomen Sort Sol, når stære samles i store flokke om efteråret. Der er ikke adgang til selve Vandplasken, men man kan nemt se ud over området fra klitternes toppe.

Hirtshals Fyr er et særligt sted hvor man kan nyde de skønne historiske omgivelser, og ikke mindst de mange hav- og vandfugle. Ud for fyret findes et stenrev som tiltrækker mange andefugle, og i 2017 havde området besøg af den særlige kongeedderfugl. Ved Hirtshals Fyr følger mange fugle kysten inden de trækker mod nord, og der er derfor rig mulighed for at se mange spændende arter her.

Hirtshals Havn ligger i et 90 graders knæk hvilket gør at mange trækfugle trækker forbi havnen på vej op ad kysten. Området har også besøg af mange mågearter, pga. havnes trafik og industri. Når der losses fisk, er der rig mulighed for at observere fuglearterne. Hirtshals Havn er det område hvor der lever flest mågearter i hele Danmark, hele 13 forskellige arter. Havnen havde i 2015 besøg af den særlige Sortbrynet Albatros.

Ved Uggerby Å’s udløb og ved Tversted Å er der også et rigt fugleliv. I landskabede langs åen og ved udløbene kan man observere en række forskellige arter, som f.eks. rødrygget tornskade, græshoppesanger, tornsanger og mange andre.

Vågholt mose og Tversted Rimmer er et særligt område hvor man kan se traner. Området er i fremgang i antallet af traner, og flere tranepar er blevet observeret i området.

I vores nærtliggende klitplantager lever også et rigt dyre- og fugleliv. Så tag ud i de skønne naturområder og nyd en dag i ro og mag, og oplev de mange interessante fuglearter. Husk kikkerten og rigtig påklædning. God tur!