©  Foto:

Fur Museum

Fur Museum rummer både natur- og kulturhistorie. Her kan du opleve fossiler i verdensklasse og gå på opdagelse i udstillinger indenfor landbrug og fiskeri.

Fur Museum er et spændende museum, hvor områdets naturhistorie blandes med øens kulturhistorie. Museet er bl.a. kendt for sin enestående samling af fossiler, men man kan også opleve fiskerbondens gård, stenparken Geopark Danmark og den tilsandende havn.

Spændende Udstillinger

”Fossilerne fortæller” er en særudstilling i 2024, som består af en række ekstremt velbevarede insektfossiler. De er et vindue ind i fortiden, hvor både klima, kontinenter og fordelingen af arter i denne del af verden var helt anderledes, end det er i dag.

”Molerets fantastiske fossiler” er en udstilling med det bedste fra vores enestående samling af forsteninger fra moleret. Her kan du bl.a. opleve fantastisk bevarede 55 millioner år gamle fisk, fugle, skildpadder, insekter, og planter af international klasse, hvoraf mange ikke kendes fra andre steder i verdenen.

"Fiskerbondens gård" er Fur Museums lokalhistoriske udstilling, som har til huse i en restaureret gård fra 1856. Oplev landbrugets udvikling eller dagligdagen fra fiskerbondens tid og frem til i dag. I haven er der borde og bænke, hvor man kan nyde medbragt mad.

"Den tilsandede havn" er en udstilling ved øens tilsandede fiskerihavn, som var i brug indtil 1956. I Bundgarnshuset fortælles om havnen, naturen og limfjordsfiskeriet. Naturstien giver mulighed for en frisk strandtur.

I løbet af året tilbyder Fur Museum både aktiviteter, arrangementer, rundvisninger og naturvandringer. Oplev museet og gå på opdagelse i Furs spændende natur og historie.

Se åbningstider og aktiviteter på Fur Museums hjemmeside