Galeasen Hjalm

Sejlture ombord på et mere end 100 år gammelt træskib.

Med en længde på 28 meter og en bruttotonnage på 49,9 ton er galeasen Hjalm et af de største træskibe med fast plads i Holbæk Gl. Havn. Det er også et af de ældste. Galeasen blev bygget i Assens i 1901. En galease kendetegnes ved sine to master, hvor den forreste er lidt højere end den bagerste. På Hjalm rækker den forreste mast 22,5 meter op over vandoverfladen.

Tag med Hjalm på tur

Hvert år er der mange muligheder for at se Holbæk fra søsiden, opleve de lokale farvande eller tage med Hjalm på langfart. I sommersæsonen kan du blandt andet få følgende maritime oplevelser med Hjalm:

  • Aftensejlads på Holbæk Fjord.
  • Sankthans-tur hvor bålet i Strandparken ses fra søsiden.
  • Fyn Rundt – Kapsejlads for bevaringsværdige træskibe.
  • Limfjorden Rundt – Kapsejlads for sejlførende træskibe.
  • Øresund på langs – Kapsejlads for sejlførende træskibe.

Hjalm samarbejder desuden med Holbæk Kommune og Ungdomsskolen om at tilbyde børne- og ungdomsaktiviteter som f.eks. ”Sømand for en dag”.

Se det aktuelle program på www.concura.dk/hjalm

Book Hjalm til egne eventyr

Hjalm kan også bookes af private, foreninger, skoler og virksomheder til alle slags aktiviteter og events. Skibets besætning har erfaring med at afvikle alt lige fra familiefødselsdage og mærkedage, firmature, receptioner, lejrskole, teambuilding og askespredning. Der er plads til 36 personer ombord, hvor der både kan arrangeres spisning, og hvor besætningen gerne engagerer gæsterne i at sætte sejl eller fortæller om livet til søs.

 Maritime Heritage Tours

Galeasen Hjalm er med i EU-projektet Maritime Heritage Tours, der udvikler turistoplevelser på historiske træskibe, i tæt samarbejde med VisitHolbæk.

Støt en lokal læreplads, når du sejler med Hjalm

Hjalm forpagtes i dag af Fonden ConCura og fungerer til dagligt som skoleskib for eleverne på Fonden ConCura STU. Det er unge, der ikke kan gennemføre en normal ungdomsuddannelse, men som finder motivation, selvværd og ny læring i et forløb på en maritim linje, der kan munde ud i et videre uddannelsesforløb på en søfartsskole.