©  Foto:

Galleri Stender

Kom forbi det lille ministøberi, Galleri Stender, som ligger i den lille havneby Hou øst for Aalborg. Her kan du lade dig inspirere og forundre af de flotte bronzeskulpturer lavet af indehaveren selv.

I galleriet udstiller kunstneren Lars Stender sine egne værker som hovedsageligt er skulpturer i bronze. Bronzeskulpturerne er ofte fugle af ubestemmelig art med det skulpturelle udtryk som det vigtigste.

Stranddapperen

Stranddapperen er Lars Stenders egen kreation og dens historie og levevis fortæller han om i sit digt. Det er en udtryksfuld fugl, der lever overalt i landet, hvor der gror malurt – altså hvor der er strandenge. Særlig hyppig er Stranddapperen på kysten ved Hou, hvor malurten er karakterplanten på strandengen omkring de små og store laguner.

Malurten er besk af smag og har givet navn til bjesken – den vendsysselske bitre drik, der er god for fordøjelsen og ikke mindst fantasien. Bjesken bruges som lokkemiddel for Stranddapperen. Jo mere du drikker af denne dejlige drik – jo flere Stranddappere vil du se.

Åbningstider for Galleri Stender

Galleriet er næsten altid åben, men har dog ingen faste åbningstider. Der er åbent, når flaget er oppe eller kan holdes åbent efter aftale.

Læs mere om Galleri Stender i Hou ved Aalborg Kyst...