©  Foto:

Gavnø Klosterkirke

Gavnø Klosterkirke blev i sandhed bygget på troens styrke i 1402, hvor Dronning Margrethe I lod opførelsen af det ene af de to eneste dominikaner nonneklostre i Danmark begynde. Gavnø Slotskapel er identisk med nonneklostrets kirke. Gavnø Slot er siden bygget op omkring klostrets oprindelige kirke.

Admiral Niels Trolle og hustru forskønnede det farverige kirkerum med bl.a. en hovedløs trold og flere barokke snitværker, som i sig selv er et studie værd.

Et besøg i Gavnø Slotskapel kan anbefales at kombineres med et besøg på Gavnø Slot og den meget smukke Gavnø Slotspark. I slotsparken findes desuden en rosenhave, sansehave, rosenlabyrint, en naturlegeplads med sørøveri tema for børn, ligesom børnene også kan komme på en sjov skattejagt. På slottet kan Nordens største private malerisamling på 1.000 malerier nydes. På øen Gavnø ligger også Danmarks eneste Slotsbryggeri.

Hunde må gerne medbringes i slotsparken i snor, dog ikke på slottet. Medbragt mad må gerne nydes i slotsparken eller ved det nye picnicområde. Trækvogn vil kunne lejes i parken. Handicaptoilet forefindes ved indgangen, ligesom der forefindes ramper til kørestolsbrugere ved Café Tulipanen og Gavnø Klosterkirke.