©  Foto:

Gl. Holtegaard

Gammel Holtegaard er et kunstcenter med et program på tre til fire ambitiøse udstillinger om året, både i hovedhusets gallerier og i barokhaven. Vores mission er at præsentere moderne og klassiske kunstværker, der gør historien relevant og giver et nyt perspektiv på den tid, vi lever i.

Gl Holtegaard er en kunsthal for skiftende udstillinger af ny og ældre kunst. I det smukke hus bliver der vist både ældre-, moderne- og samtidskunst, og i løbet af året er der forskellige aktiviteter i de historiske udendørsrammer som havevandring og koncerter.

Gl Holtegaard blev skabt af arkitekt og generalbygmester Lauritz de Thurah (1706-59), som købte stedet i 1755 for at indrette sig et landsted.

Han anlagde haven og lindetræsalléen, der er bevaret til i dag og de bygninger, der får Gl Holtegaard til at fremstå som en prægtig landejendom med driftsbygninger og endda en kongeligt privilegeret kro.

Hovedbygningen har to pavilloner, som i det ydre står stort set som i 1758. I tårnet hænger de to klokker, Thurah fik fremstillet i 1756, og urværket er også det originale. 

Mere end kunst

Foruden skiftende kunstudstillinger er Gl Holtegaard i løbet af året vært for forskellige arrangementer. Om sommer kan du fx opleve koncerter, havevandringer i Thurahs barokhave og den traditionsrige Æbledag, hvor havens æbler bliver høstet og der er smagprøver på nypresset saft og andre æblespecialiteter.

I forbindelse med hver kunstudstilling er Gl Holtegaard også vært for et program af foredrag og artist talks.