VisitDenmark

GoBoat København

Oplev København fra vandsiden som kaptajn på din egen, solenergidrevne picnicbåd i Københavns havn og kanaler. Du finder de bæredygtige både ved GoBoats bådudlejning ved siden af Islands Brygges havnebad.

Bådene sejler på solenergi, som opsamles via bådudlejningens solcelletag på Islands Brygge. De små bølger, der dannes på en svagt blæsende dag ved Københavns vandkant, er således den eneste lyd, der akkompagnerer den lille, blå båd, der langsomt bevæger sig igennem byens kanaler.

Med en fart på tre knob (ca. fem-seks km/t), ingen motorstøj og Københavns kanaler for dine fødder er du herre i egen båd og har frihed til at sejle – næsten – hvorhen, du vil - uden at forurene vandet i byen.

I modsætning til hurtigere motordrevne både, som ofte kræver tilladelse og erfaring at sejle, kan alle sejle en GoBoat. Bådene er nemme at styre og hastigheden lav nok til, at det også er sikkert.

En social oplevelse

Det sociale samvær ombord spiller en stor rolle. Bådene kan rumme op til otte personer, og alle siddepladser vender ind mod et centralt placeret bord. Her kan man nyde en picnickurv eller noget at drikke.

Du kan bestille en picnickurv på forhånd hos GoBoat, eller medbringe din egen. Vin kan købes uden forudbestilling. Tæpper haves også i begrænset omfang, men husk en god vindjakke og halstørklæde. Det kan blive køligt på vandet, selv på en lun sommeraften.

I Københavns havn og kanaler er det også kotyme at hilse på hinanden, så husk at vinke til de andre både eller dem på kajen, når du sejler forbi.

Miljøvenlig sejlads

Bæredygtigheden er tænkt ind i alle dele af projektet: Bådenes opdrift er sikret gennem tomme genbrugsplastflasker, bordpladerne om bord er lavet af norsk, miljøvenligt træ, og solceller på taget af GoBoat-pavillonen leverer strøm til op til 20 eldrevne både.

Næste generation af GoBoats både bliver lavet af 100% genbrugt glasfibermateriale fra nedbrudte Vestas-vindmøller – så snart teknologien færdigudviklet.