©  Foto:

Grejsdalstien - touringspor

Tag en rolig tur på mountainbiken 16 km igennem Grejsdalen. Grejsdalen byder på storslåede istidslandskaber, stejle bakkeskrænter og erosionskløfter, der tegner fordybninger i det kupperede landskab. På turen kommer du også igennem gamle bøgeskove og flotte åbne landskaber.

Ved Brandbjerg Sønderskov vil du opleve en ”rodet” skov med væltede og gamle træer og døde stammer og grene, der ligger spredt i skovbunden. Skoven her har ligget urørt siden 1997, hvor almindelig skovdrift ophørte for at give plads til en rig og varieret natur. Her udvikler skoven sig naturligt og helt uden påvirkning fra mennesker.

På strækningen mellem Brandbjerg og Jelling forløber ruten i åbent landskab på grusvej eller asfalt og langs med marker og hegn. I Jelling kan du starte eller slutte turen ved Kongernes Jelling.

Hele turen løber primært på skovveje og asfalt, og er på den måde ikke teknisk svær. Du kan derfor køre turen på en terrængående cykel og ikke nødvendigvis en mountainbike – dog bliver du på stykket gennem Brandbjerg Sønderskov udfordret topografisk, og stykket vil være smattet i fugtigt vejr.