©  Foto:

Han Herred Havbåde

Besøg udstillingen i havbådehuset og følg med i restaureringen og nybygningen af havbådene, som foretages af professionelle bådebyggere og tilknyttede lærlinge ved bådeværftet.

Ildsjælene i foreningen Han Herred Havbåde har skabt et kystkulturcenter og et moderne bådebyggeri ved Slettestrand. Man arbejder for at forhindre, at Danmarks sidste store kystlandingspladser, og de tilhørende klinkbyggede havbåde, forsvinder.

Fem gamle havbåde fra perioden 1900-1960'erne er blevet reddet fra ophugning, og de fire anvendes nu fra Slettestrand af foreningens medlemmer. Den femte er hjemmehørende i Lildstrand. Besøgende kan følge med i restaureringen og nybygningen af havbådene, som foretages af professionelle bådebyggere og tilknyttede lærlinge ved bådeværftet.

Bådene anvendes af foreningens medlemmer til tursejlads, fritids- og lystfiskeri, dykning og undervisning. Projektet sikrer og videreudvikler også bådebyggerkunst og navigationskunst til gavn for fiskerne. Bådebyggeriet fungerer som en almindelig virksomhed og servicerer bl.a. fiskeflåden i Thorupstrand, og i øjeblikket bygges en ny båd til fiskerne i Thorupstrand.

Der er mulighed for at se udstillingen om projektet i havbådehuset og se bådebyggeriet på udvalgte tidspunkter.

Grupper kan bestille en guidet rundvisning på telefon 20 70 08 70 (Pipsen), det koster kr. 1000.

Hold desuden øje på hjemmesiden for at se, hvornår der holdes ekstra åbent i værftet.