©  Foto:

H.C. Andersen på bænken, skulptur

H.C. Andersen, der sidder på bænken er blot en af i alt fem skulpturer, der omkranser hotellets indgang.

Jens Galschiøt (1954 - ) er kunstneren bag denne skulptur af den berømte forfatter, der er en af de mest fotograferede værker i bymidten. Hele skulpturen består af 3 piller, der hver fokuserer på et af Andersens eventyr og en bænk med fødder i stedet for ben.

Pillerne rundt om indgangen til hotellet viser figurer fra henholdsvis Klods Hans og Den Standhaftige Tinsoldat. Pillen på hjørnet er baseret på Den lille Havfrue. Bænken med fødderne er placeret mellem den anden og den tredje pille. Alle skulpturerne er udført i bronze.

Jens Galschiøt (1954 - ) er udlært klejnsmed og er autodidakt sølvsmed og billedhugger. Han bor i Odense, hvor han åbnede et 200 m2 atelier tilbage i 1985. Atelieret indeholder et bronzestøberi, en workshop, et galleri, der er åbent for publikum og en skulpturpark.
Galschiøt er internationalt kendt og en af de mest betydningsfulde danske kunstnere i senmodernismen (efter 1980). Han har lavet mange forskellige værker, fra smykker og små figuriner til kæmpestore, politisk ladede skulpturer. Du kan besøge hans galleri i Odense fra søndag til fredag, hele året rundt.