©  Foto:

H.C. Ørstedprisen

H.C. Ørsteds fødselsdag, d. 14. august, bliver på Langeland markeret med en prisuddeling i Ørsteds ånd. 

Festforelæsning & prisuddeling

H.C. Ørsteds prisuddelingen på Langeland er en årligt tilbagevendende begivenhed, der hylder nyskabende danske forskere og pionerer inden for naturvidenskab, teknologi og innovation. Prisuddelingen foregår i Rudkøbing på Langeland, omgivet af øens smukke landskab, hvor tradition, kultur og videnskab smelter sammen. Det er en dag fyldt med inspiration, hvor respekterede forskere samles for at ære en af Danmarks største videnskabsfolk, H.C. Ørsted, og de bidrag, han har givet til både national og international videnskab.

H.C. Ørsteds pris markerer et vigtigt skridt i at anerkende dem, der fortsætter med at drive samfundet fremad med deres banebrydende forskning og ideer. Det er en hyldest til videnskabens evne til at forandre verden – og en påmindelse om, hvor stor betydning opfindsomhed og nysgerrighed har for fremtidens samfund. Hver år uddeles der med støtte af energiselskabet Ørsted uddeles en forskerpris på kr. 50.000 og to forskertalentpriser hver på kr. 10.000. Endvidere uddeles 2 studielegater hver på kr. 50.000. Med forskerprisen følger en mindre statuette med titlen “Sommerfugl” i materialet sølv og emalje monteret på en fod af elmetræ, udført af kunstneren Sabine Majus Hansen fra Langeland. Titlen henviser til, at H.C. Ørsted bl.a. bliver forbundet med ordet sommerfugl. Endvidere består prisen af et tilhørende særligt diplom med titlen “Hans Christian Ørsted Prisen”.

Praktisk Information

Den årlige begivenhed finder sted på Ørstedskolen i Rudkøbing d. 14. august. Det er gratis at deltage og tilmelding er ikke nødvendigt.

Læs mere om H. C. Ørsted Prisen

Tidligere vindere af forskerprisen

Astronaut Andreas Mogensen

Professor John Leif Jørgensen

Professor Dorthe Ravnsbæk

Anja C. Andersen

Olav Breinbjerg

Torsten Neubert

Peter Christian Kjærgaard Vesborg

Minik Thorleif Rosing

Forsker Eske Willerslev

Forfatter Klaus Høeck

Hanne Hautorp, Mærsk Mc Kinney Møller Videncenter

Direktør Mikkel Bohm, Danish Science Factory