©  Foto:

Heerup Museum

Henry Heerup (1907-1993), maler, billedhugger og grafiker, er kendt og elsket for sin unikke evne til at løse de store eksistentielle spørgsmål om livet på en enkel og tilgængelig måde. Heerups straight-forward begejstring for historiefortælling med det enkle og farverige udtryk har fundet vej til mange hjem og klasseværelser. Fra 1940'erne var Heerup en vigtig aktør i danske og internationale kunstkredse og han blev medlem af CoBrA-bevægelsen.

HEERUP MUSEUM
I 1946 købte Henry Heerup en grund i Rødovre. Denne grund fungerede som hans udendørs studie i resten af ​​hans liv. Kernen i museets samling består af Heerups egne værker, som kunstneren havde i sit hjem. I 1995 blev disse værker doneret til Rødovre Kommune af hans enke, Marion Heerup. Samlingen består af malerier, grafik, tegninger, stenskulpturer og "junk kunst '. Kombineret med personlige genstande fra Heerups arbejdsværelse, giver disse en særlig indsigt i kunstnerens univers. Heerup Museum er designet af arkitekten, Bernd Kjelland, og åbnede i 2001 ved siden af ​​Rødovregaard medborgerhus.

UDSTILLINGER
Skiftende udstillinger viser både museets egne samt lånte værker og tager besøgende på en opdagelsesrejse gennem Heerups liv og kunst. Museet er også aktivt indsamler på øjenvidneberetninger og beskrivelser samt viden om privatejede kunstværker. Information om igangværende og planlagte udstillinger findes på www.heerup.dk.

BEGIVENHEDER
En række arrangementer afholdes hvert år for at udbrede viden og bevidsthed om Heerups liv og værker. Arrangementerne omfatter oplæg om emner, der vedrører de skiftende udstillinger, f.eks debatter, filmpræsentationer, musikarrangementer og workshops. Se www.heerup.dk for aktuelle begivenheder.

OMVISNINGER
Museet tilbyder jævnligt gratis offentlige guidede ture i de aktuelle udstillinger. Særlige guidede ture for grupper kan arrangeres ved at ringe +45 3637 8700. For priser se www.heerup.dk.