©  Foto:

Herregården Hessel

Tag på fascinerende tidsrejse 150 år tilbage i tiden. På Herregården Hessel er der masser af spændende aktiviteter, hvor I kan være med!

Efterårsferien på Herregården Hessel

Lørdag 14. oktober og søndag 15. oktober er der historiske værksteder på herregården. Prøv den gamle symaskine og sy en lille pose. Dekorer den med broderi eller knapper. Gå på skattejagt på herregården og find små fortællinger. Vi giver en lille gave, når du har fundet alle stederne. Afslut besøget med kage til kaffe/the eller varm kakao.

 

Herregården er levende

I uge 42 er der åbent fra tirsdag den 17. oktober og indtil fredag den 20. oktober kl. 10 til 16. Her er der liv på herregården. Der er smede i smedjen, væver på loftet, gang i brændekomfuret, rebslageren på gårdspladsen og trædrejerne i træværkstedet. Kom forbi og få en oplevelse af de gamle håndværk eller lad børnene prøve de mange forskellige aktiviteter. Cafeen er åben med retter med kartofler og æbler.

 

Efterårets markarbejde

Hvor kommer pommes frites fra? På herregården Hessel tager vi kartofler op i efterårsferien. Det er næsten som at finde guld, når de gode rodfrugter dukker op af jorden. Få smagsprøver med hjem til en spændende aftensmad. Vi tager også roer op med veterantraktorer. Roerne har gennem tiderne været dyrket og brugt til foder af husdyrene. Vi fodrer hver dag kl. 11 vores stude med roer og studene synes, at det er som slik. Roerne er også gode til at lave lygter af, så prøv at lave en uhyggelig lygte. Om eftermiddagen er der kædekassekonkurrence på plænen. Markerne skal også harves og sås til inden vinteren. En kørevogn med traktor giver en fin lille tur rundt om Hessel på en efterårsdag.

Se det aktuelle program på www.herregaardenhessel.dk

 

 

På Herregården Hessel bliver I inviteret indenfor i livet på landet ‘som det var engang’. Hessel er nemlig Danmarks sidste firlængede og helt stråtækte herregård, som har rødder helt tilbage til 1300-tallet.  

I dag rummer de historiske bygninger et levende museum, hvor I kan opleve et autentisk gårdmiljø fra tiden sidst i 1800-tallet. På jeres rundtur kan I mærke historien vingesus, når I udforsker de gamle bygninger både ude og inde – for eksempel er stuehuset indrettet med de originale møbler fra slutningen af 1800-tallet.  

Overalt på gården bringer frivillige de gamle håndværk og traditioner til live omkring jer – og bedst af alt: I kan selv blive en aktiv del af historien. Her kan I nemlig køre en tur med hestevognen, være med til at vaske tøj med vaskebræt, hjælpe til i køkkenet, smede i smedjen, dreje håndtag i træ og lave reb – og hvis I lykkes med de to sidste ting, kan I bagefter lege med det sjippetov, I selv har lavet! 

Hele sommeren er der forskellige hyggelige aktiviteter på herregården – fra Hestens Dag og Store Kagedag til Herregårdskoncert i det fri, Frokost med snaps (for de voksne!) og Høstdag, så det er en god idé at tjekke kalenderen, før I planlægger jeres besøg.  

Et besøg på Hessel er en hyggelig, sjov og lærerig oplevelse for hele familien, og mon ikke børn og teenagere bagefter er en lille smule taknemmelige for det elektriske komfur og ikke mindst vaskemaskinen? 

Hvis I ikke er helt mætte af oplevelser efter jeres besøg på Herregården Hessel, anbefaler vi at afslutte dagen med en gåtur i den smukke natur på Louns Halvøen, hvor herregården ligger. Her er ikke mindre end 20 km vandreruter gennem halvøens unikke natur, der både byder på kystskrænter og slugter med egekrat, der minder om en vaskeægte troldeskov.