©  Foto:

Hjertestien i Brædstrup

Denne skiltede vandrerute i Brædstrup fører gennem den hyggelige handelsby og dens fine bynære naturområder. Du kan kombinere den 5,7 kilometer lange rute med et måltid mad, en shoppe-tur, en pause ved legepladsen eller en dukkert ved stranden.

Udforsk Brædstrup på gåben

Besøg Brædstrup og bliv overrasket. Byen byder på et livligt butiksliv, grønne oaser, hyggekroge i byen, flot natur, aktiviteter og sågar en badestrand. Oplev lidt af det bedste på denne rute, som er en 5,7 kilometer lang rundtur i byen. Ruten går ikke gennem byens hovedgade, parken, skoven eller helt ned til søen, men du kommer tæt på det hele. Du kan let tilføje elementer afhængig af, hvad der interesserer dig.

Du kan følge ruten på dette digitale kort. 

 

Gør ruten lidt længere – tilføj en sløjfe gennem naturen

Brædstrup-området byder på fantastisk natur og det afspejler ruten da også. I Folkeparken kan du opleve et dejligt, nyrenoveret rekreativt område med gode muligheder for at holde picnic, mens børnene leger i parkens legeredskaber. I forlængelse af Folkeparken ligger den store Ring Skov, som har flere stier, der fører rundt i skoven. I byens sydvestlige udkant ligger du Ring Sø, som har en fin sti, der går hele vejen rundt om søen. Her finder du også en strand og en badebro.

 

Efter vandreturen

Slut vandreturen af med en tur ned gennem Brædstrups hovedgade, hvor du kan kigge på butikker. Slå dig ned på Banetorvet hos Restaurant Rummelig og nyd en kop kaffe eller et måltid mad i hjertet af byen. Alternativt kan du slutte hos Restaurant Dillen hos Hotel Pejsegården, hvor du også finder en bowlingbane og en spillehal.

 

Hvad er hjertestier?

Hjertestier er Hjerteforeningens afmærkede vandreruter, som gør det let for dig at få motion i hverdagen. Ruterne ligger typisk i byerne og hvor folk befinder sig til daglig. Stierne er placeret rundt i hele landet. Ruterne er skiltet med Hjerteforeningens logo, så du ikke farer vild undervejs. De nærmeste hjertestier ligger i Tørring, Horsens, Hedensted, Nørre Snede og Silkeborg.

 

Banestien

En del af Hjertestien i Brædstrup deler forløb med den populære Naturstien Horsens-Silkeborg, som er en asfalteret banesti, som forbinder Horsens og Silkeborg.  Brædstrup ligger midt på ruten. Overvej også en gåtur på Banestien. Eksempelvis fra Brædstrup til Den Genfundne Bro, der ligger få kilometer væk.