©  Foto:

Hjertestien i Odder

Denne 5,7 kilometer lange skiltede vandrerute fører dig rundt i centrum af Odder. Du kommer forbi mange af byens markante bygninger og grønne områder. Langt størstedelen af ruten foregår på stier i rolige omgivelser.

Skiltet vandretur i hjertet af Odder

Udforsk Danmarks største landsby på denne skønne vandretur, som tager dig rundt om handelsbyens livlige bymidte ad fine og fredelige stier. Ruten fører dig forbi mange af byens mest markante bygningsværker som rådhuset, museet, biblioteket, politistationen og parkhotellet, men ofte kommer du rundt ad ”bagvejen” på stier væk fra de trafikerede veje, hvor du har mulighed for at se byen fra en anden vinkel end du plejer.  

Ruten består af 2 sløjfer, en østlig på ca. 3.6 km og en vestlig på ca. 2 km. Disse kan sammensættes til én samlet rute på 5,7 km. Ruten er markeret med Hjerteforeningens stimærke for hver kilometer, og der er desuden markering med pile.

 

Kombiner med shopping eller et måltid mad

Eftersom ruten går gennem centrum af byen, er der rig mulighed for at kombinere vandreturen med et væld af andre aktiviteter. Ruten strejfer byens gågade, Rosensgade, og drejer fra ved Polititorvet. Starter du turen her, kan det anbefales at gå en tur gennem strøget og kigge på butikker eller sidde og nyde et måltid mad og kolde drikke ved et af byens spisesteder. Når turen går forbi museet, kan det anbefales at kigge ind og blive klogere på byens og egnens historie.

 

Følg ruten på Kystlandets digitale kort

Du kan vælge at følge Hjerteforeningens skilte rundt på ruten. Alternativt kan du følge ruten på dette digitale kort (Google Maps), som viser præcist, hvor du er på ruten via GPS-lokation. Her kan du også se parkeringsmuligheder og interessante steder på turen rundt.

 

Om hjertestier

Hjertestier er afmærkede vandreruter, som gør det let for dig at få motion i hverdagen. Ruterne ligger typisk i byerne og hvor folk befinder sig til daglig. Stierne er placeret rundt i hele landet.

De nærmeste hjertestier ligger ved Saksild, i Horsens og Aarhus.

 

Har du børn med på vandring?

Så overvej Skattejagten Odder Rundt. På denne tur kommer I også omkring i centrum af Odder. Undervejs kan I svare på spørgsmål om det I ser og modtage en flot, gratis medalje som bevis for at have gennemført skattejagten.