©  Foto:

Ho Kirke

Ho Kirke er en romansk kirke, bygget af munkesten og opført i midten af 1400-tallet. Kirken har et af Danmarks ældste kirkeskibe fra omkring 1600-tallets begyndelse, og er smukt beliggende i den vestlige del af Ho.

Ho Kirke blev opført i midten af 1400-tallet, og er beliggende på et fladt terræn i den vestlige del af den lille landsby Ho og en halv kilometer fra Vestbredden af Ho bugt. Fra klokkespiret har man frit udsyn over bugten til Billum, Janderup og Houstrup.

Den lille lave teglstenskirke består af kor og skib samt et våbenhus fra omkring 1820. Kirken har en traditionel romansk plan med døre i både syd og nord.

Indvendigt har kirken et alterbord med et fyldningspanel af fyr, som formentlig er fra 1753. Selve altertavlen er fra 1753, og er en blanding af forsinket renæssancestil samt landlig rokoko. Ved altertavlen er der en Krucifixgruppe samt apostelfigurer, som er udskåret i træ fra sengotisk altertavle omkring 1500.tallet og er fordelt i kirken, bl. a. på prædikestolen. 

Prædikestolen er fra renæssancetiden, og er udført af genanvendt materiale fra middelalderlige inventarstykker. Prædikestolens nuværende fremtrædende har den primært fået i år 1753.

Ho Kirkes kirkeskib er fra 1660’ernes begyndelse, og derved et af Danmarks ældste. Det er uden navn, og er et orlogsskib med 24 kanoner og 78 cm langt. Skibet har original farvesætning, som er domineret af brundt med guld over den bølgende vandlinje. Skibet blev omkring 1710 skænket til kirken af degnen Laurids Hoe.

 

Find mere information på Ho Kirkes hjemmeside