Grøn oplevelse
©  Foto:

Hotel Nørre Vinkel

Hotel Nørre Vinkel ligger i Bakkers og Bølgers land, hvor du ikke er langt fra naturen og med en fantastisk udsigt til Limfjorden og Lemvig by. 

Overnat tæt på noget af Nordvestjyllands smukkeste natur 

Lemvig kaldes med rette Vestjyllands smilehul, og lige her i smilehullet ved Limfjorden og ikke langt fra Vesterhavet ligger den gamle storgård Nørre Vinkel.

Når du overnatter på Hotel Nørre Vinkel, er du i pagt med naturen. Den er lige uden for døren. På Gjellerodde går fårene og græsser og sørger for at bevoksningen holdes i nede. 

 

Hotel Nørre Vinkel ved Lemvig er Green Key Certificeret

Med turismens internationale miljømærke Green Key lever Hotel Nørre Vinkel op til en lang række miljøkrav. Det betyder blandt andet, at vandhanerne er vandbesparende, alle rengøringsmidler er miljøvenlige, og at vi systematisk arbejderpå at nedbringe hotellets miljøbelastning.

Der ud over laver Hotel Nørre Vinkel nye miljømål og handlingsplaner, holder øje med vores energi- og vandforbrug og sikre at vores leverandører lever op til deres forpligtigelser.

Du kan også bidrage med at gøre dit ophold på Hotel Nørre Vinkel grønnere - læs her hvordan.

 

 

Historien om Nørre Vinkel

Hotel Nørre Vinkel var oprindeligt en storgård fra 1841. Bygningerne er løbende blevet restaureret og udbygget - senest i 1989 - under hensyntagen til de oprindelige rammer. Gårdmiljøet og de gamle længer er bevaret og falder i pagt med de smukke omgivelser.

Gennem årene har mange familier boet på gården, som var ejet af samme slægt over flere generationer. Man levede af landbrug og fiskeri. Fiskeriet foregik blandt andet fra Horn Sø vest for gården. Dyrene gik på engene ned mod fjorden.

I 1700-tallet udvidede den driftige Johan Frederik Vedel med eget teglbrænderi, hestemølle og en brønd midt i gården. Desuden anlagde han en smuk have med alle slags rodfrugter.

 

Forfatter Jane Aamunds familie

Gæster på Hotel Nørre Vinkel kan stadig nyde synet af det velbevarede stuehus fra 1841, opført af Chr. B. og Ane Møller., som var afdøde forfatter Jane Aamunds tipoldeforældre.

Jane Aamund har blandt andet skrevet "Slægtskrøniken" om sin familie fra Lemvig. Bogserien består af to slægtsromaner "Vesten for Månen" og "Udlængsel", som begge foregår på gården Nørre Vinkel.

 

Oplevelser på Lemvig-egnen

Der er masser af muligheder for en aktiv ferie, når du opholder dig ved Lemvig. Lemvig Golfklub ligger kun 500 meter fra hotellet og har en storslået udsigt over fjorden.

Følg Planetstien mod Lemvig, hvor havnen summer af liv og de hyggelige gågader indbyder til shopping og forkælelse på de mange caféer og restauranter.  

Der er kun nogle få km til Klosterheden Plantage, hvor du finder afmærkede cykel- og vandreruter. I Møllesøen kan du være heldig at spotte råvildt og bæverne i skumringstiden.