©  Foto:

Hou Lystbådehavn

Hou Havn ligger direkte ud til Kattegat. Det er et gammelt fiskerleje, hvor fiskeri foregik direkte fra stranden. Havnen blev bygget i 1946, og en lystbådehavn stod færdig i slutningen af 1980erne.

 

I dag har Hou en moderne havn med plads til over 200 sejlbåde og lystfartøjer. Fra sæsonen 2015 og 4 år frem er det gratis for alle at benytte slæbestedet ved havnen i Hou, og Havnefogeden ser frem til øget aktivitet på havnen. 

Vartegnet på Hou Havn

Havnens vartegn er blevet Vindharpen, som består af to stævne fra ophuggede fiskekuttere. Vindharpen forefindes for enden af molen, lige op ad Hou Nordstrand. På toppen af de to fiskekuttere sidder to store fugle af pladejern. Når vestenvinden blæser igennem Vindharpen kan du hører toner der varierer i styrke, præcis som når vinden hyler.

Faciliteter i Hou Havn

Den nye servicebygning rummer toilet og baderum, køkken samt vaskesøjler med vaskemaskiner og tørretumbler. Der er i forlængelse af servicebygningen et klubhus med tilhørende grillplads til fri afbenyttelse og en flot legeplads lige op af klubhuset. Der er gratis internetadgang og salg af benzin og diesel.