©  Foto:

Hurup Thy

Hurup - Trolde, kunst og lokal handel i særklasse. 

Siger man Hurup Thy, kommer mange til at tænke på Jysk købmanden Lars Larsens fødeby.

Hurup er også hjemby for far og søn - Bjørn og Johnny Hansen - kendt fra Dansktoppen.

De har pludseligt fået konkurrence fra trolden Ask fra Ashøj, der sidste år flyttede ind i Ashøj Plantage - et stedkast fra Hurup. Ask fra Ashøj er kunstneren Thomas Dambos hidtil største trold i Danmark, og er bygget af lokale, frivillige kræfter fra Thy og opført af genbrugsmaterialer fra en lokal trappeproducent og sten fra havnebyggeriet i Hanstholm. 

Det er også i Hurup hos Hilding Anders, at man fremstiller mange af de senge, danskerne sover i. Ligesom Idealcombi producerer vinduer til hele verden og vognmanden N. C. Christensen & Sønner sørger for, at Bakkedal kommer ud til alle landets butikker. 

Hurup er beliggende i Sydthy. Mod syd er Sydthy afgrænset af Draget, mod nord er grænsen mere uklar. Mod vest - 12 kilometer væk - danner Vesterhavet en naturlig grænse, ligesom Limfjorden gør det mod øst. Sydthy er kendetegnet af en storslået natur i et, for området, meget bakket terræn. Badestrande findes flere steder langs Vesterhavet og langs Fjorden. Sydthy er et yndet turistmål, for de, som søger den ægte natur og hjertevarme mennesker. 

Sydthy Kurbad, Wellness og Spa er et eldorado for hele familien. Her kan ungerne hygge sig i vandlandet, mens mor og far nupper en behandling i centrets spa-afdeling. Eller man kan besøge Søtrappen - byens nye flotte grønne plet finansieret af Lars Larsen, blive klogere på den lokale historie på Heltborg Museum, besøge Sydthy Kunst- og Kulturcenter eller gå en runde på Sydthy Golfklub

Hos de handlende i Hurup finder du alt, og byen er kendt for service i særklasse.

En typisk handelsby hvor man føler nærværet og oplever den gode lokale service i fuldt flor. 

Du kan finde en række lokale specialiteter hos Hurup Slagter og Thy Specialhandel.

Byen har naturligvis og både sko, tøj, sportstøj, hudpleje, møbler og en stor legetøjsbutik til børnene. 

De lokale råvarer er også i fokus på Hotel Thinggaards restaurant, der lokker med lækker mad i skønne omgivelser på det renoverede hotel. Restauranten er åben for alle, ligesom hotellet tilbyder en række spændende special-ophold.

Lidt udenfor byen finder du Doverodde Købmandsgård, der med sin idylliske beliggenhed ned til Limfjorden og med sit karismatiske tårn, huser den eneste afdeling af Statens Museum for Kunst udenfor København - SMK Thy

Hurup er absolut et besøg værd - og her er vi vilde med gæster.