©  Foto:

Hyrdehøj Skov

I Hyrdehøj skoven kan man opleve den friske natur og den er ideal for friluftsliv, fordi det er den eneste skov i Roskilde, der tilbyder fri teltning.  

Hyrdehøj Skov – for krop og sjæl

Hyrdehøj Skov er en ung, bynær skov, som er blevet til i et samarbejde mellem Roskilde Kommune og Skovog Naturstyrelsen. Den østlige del af skoven er den største og ældste, plantet i 1991. Den vestlige del er plantet i 2001. Skoven er en del af ”Den grønne ring om Roskilde”, som skal skabe større landskabelig sammenhæng mel­lem de midtsjællandske og de nordsjællandske skove. I Hyrdehøj Skov har vi lagt vægt på naturoplevelser og friluftsliv.

En skov af muligheder

Du kan benytte de mange stier til at komme rundt i hele skoven. Stierne er markeret på kortet. Er du dårligt gående, kørestolsbruger, eller har du barnevogn med, kan du benytte de grusbelagte veje og stier. Der er lavet en skovfitnessrute med 4 motionsstationer. På stationerne kan du frit og på eget ansvar benytte de forskellige træningsfaciliteter. Du finder oplysninger om skovfitnessruten og 3 faste løberuter på informationsstanderen i skoven.

Med hund i Hyrdehøj Skov

Hunde er velkomne i Hyrdehøj Skov. Der er lavet en indhegnet hundeskov, hvor du kan lufte din hund uden snor. Hunden skal følges af en ledsager, som har kontrol over hunden. Hundeskoven er markeret på kortet med rød skravering. I den øvrige del af skoven er hunde også velkomne, men her skal hunde føres i snor. Løse hunde stresser skovens vilde dyr, og andre skovgæster skal kunne færdes trygt. De ved ikke, at netop din hund ikke vil gøre dem fortræd. Vis derfor hensyn, når du lufter din hund.