©  Foto:

Fuglereservatet ved Gundsømagle Sø og rørskov

Gundsømagle Sø og fuglereservat er et fantastisk udflugtssted for hele familien. Det fuglerige søområde på 300 hektar har to overdækkede fugletårne forbundet med 800 m lang trampesti samt en ca. 300 meter lang gangbro gennem rørskoven. Gangbroen er enestående i Danmark og giver nogle helt unikke muligheder for at opleve rørskovens fugle- og dyreliv på nært hold. Den er bygget, så man kan opleve fornemmelsen af at "blive væk" i rørskoven, og der er flere steder opsat små bænke, hvor du kan tage et hvil undervejs.

Turen til rørskoven går ad en trampesti gennem en troldeagtig skov med krogede træer og med mulighed for mange oplevelser af fugle, frøer og planter undervejs. Trampestien fører mellem to fugletårne, hvorfra der er en smuk udsigt over landskabet og søen med det spændende fugleliv med bl.a. skægmejse, fiskehejre og rørhøg. Gundsømagle sø et fuglereservat, som ejes og drives af Fugleværnsfonden.

Cykelstien “Jyllingesløjfen” fører dig forbi Gundsømagle Sø og Fuglereservat.

Parkeringspladsen ved Fugletårn Vest ligger kun 40 minutters kørsel fra København.

Kørselsvejledning: Følg A6 fra Roskilde mod Ølstykke. Drej fra mod Gundsømagle og følg vejen til Østrup. I Østrup viser et skilt til P-pladsen på St. Valbyvej over for den store, hvide Østrupgård.