©  Foto:

Jægerspris Slot

Jægerspris Slot, smukt beliggende i Jægerspris, er en historisk skat med en storslået baggrund. Dets historie går tilbage til det 13. århundrede, og det har spillet en betydningsfuld rolle i dansk historie. Slotets imponerende arkitektur og den omgivende naturskønhed gør det til et bemærkelsesværdigt sted at udforske. Fra kongelige forbindelser til smukke haver og spændende udstillinger, Jægerspris Slot byder på en enestående oplevelse for besøgende, der ønsker at dykke ned i Danmarks rige kulturarv.

Udforsk et af Danmarks ældste slotte med dets inventar fra Frederik VII og grevinde Danners tid.

Jægerspris Slot er et trefløjet anlæg, hvis ældste del, Nordfløjen, stammer fra middelalderen. slottet har været jagt- og lystslot for de danske konger i 600 år – fra Valdemar Sejr til Frederik 7. I 1854 blev slottet Frederik 7. og grevinde Danners private bolig.

På museet kan man blandt andet se stuerne, som blev indrettet efter tidens smag af den mode- og stilbevidste Grevinde Danner, og som har stået uforandrede i over hundrede år.  Slottet er det eneste sted i Danmark, hvor 1850’ernes boligindretning kan opleves i en samlet helhed. 

Den smukke slotspark har flere mindsmærker og gravhøje og støder lige op til de store skove, hvor der er fine vandreruter.