©  Foto:

Jubilæumsudstilling af kunstner Ron Muecks på ARoS

Den ikoniske dreng Boy på ARoS Aarhus Kunstmuseum får selskab af to andre af Ron Muecks fængende skulpturer. Boy har nu boet på ARoS i 20 år, og dette skal fejres i en helt særlig jubilæumsudstilling dedikeret til skulptøren Ron Muecks arbejde og tolkning af individets fysiske og psykologiske udvikling.

Fotokreditering: A Girl, National Gallery of Modern Art, Edinburgh View of the exhibition Ron Mueck, Fondation Cartier pour l’art contemporain, Paris, 2023 Photo © Marc Domage.

Oplev tre fantastiske skulpturer

Du kan nu opleve Boy fra 1999 sammen med to af Muecks andre, fængende skulpturer: A Girl fra 2006, som er en 5-meter lang og yderst detaljeret skulptur af en nyfødt baby samt Woman with Shopping fra 2013, som er en skulptur af en kvinde, lidt mindre end naturlig størrelse, som fortolker det tidløse motiv af mor og barn.

Barndom, ungdom og voksenliv

Barnet og det nye liv er et tema, som Mueck ofte er vendt tilbage til i sit arbejde. Ved at ændre motivernes skala skaber Mueck en særlig livagtighed og fastholder beskuerens opmærksomhed: Nærværet i de ofte psykologisk ladede værker inviterer os til at reflektere over det at være menneske og konfronterer vores forhold til det kropslige, til tid og eksistens.

Art and Life

Udstillingen Ron Mueck – Art and Life giver besøgende anledning til at betragte menneskekroppen på ny og sætter fokus på den enkeltes fysiske og psykiske sårbarhed. Mellem de tre skulpturer behandles traumet og miraklet ved enhver fødsel samt tematikker som det overvældende moderskab, ansvar og forfald.

Ron Muecks

Ron Mueck (f. 1958) er opvokset i Australien og bor og arbejder på Isle of Wight i Storbritannien. Han har opnået international anerkendelse for sine ekstremt livagtige skulpturer, der spænder i skala fra enorm til miniature. Til trods for at skulpturerne kan syne uhyggeligt realistiske, afspejler de aldrig motivet i sin naturlige størrelse.

A Girl og Woman with Shopping er udlånt af henholdsvis The Scottish National Gallery of Modern Art i Edinburgh og ISelf Collection.

Se, hvad andre deler på Instagram

#arosartmuseum #visitaarhus #visitaarhusregion