©  Foto:

Juelsminde Havn og Marina

Lystbådehavnen i Juelsminde er blandt de bedste og mest stemningsfulde i Danmark - og kåret til Årets Havn 2022. Så snart solen er fremme, summer havnen af liv og hyggelig atmosfære. Lækre spisesteder med udeservering og spændende events er med til at skabe de unikke rammer, som alle bør opleve.

Havnen i Juelsminde er noget helt særligt

Når vejret er godt, strømmer folk til havnen i Juelsminde. Her mødes sejlere med campister, motorcyklister, børnefamilier, par på udflugt og turister på sommerferie. Uanset hvem du er, og hvor du kommer fra, får du med garanti en god oplevelse på havnen. Det er der mange gode grunde til – vi leverer her ti af dem.

 

1: De lækre spisesteder

Hvad er bedre på en solskinsdag end at sidde ved havnekajen og spise frisk fisk eller lækre stjerneskud? På havnen i Juelsminde er der flere populære spisesteder med udeservering. Her kan du nyde fiskefrikadeller i første parket til de mange sejlbåde og vindens milde brise.

 

2: Populær blandt børn

Tæt på havnen ligger en fin legeplads, hvor børn kan tumle og forældre hygge sig med god mad. Her finder du blandt andet en krabbebro. Lad børnene fange deres egne krabber og se, hvilken krabbe, der er hurtigst på væddeløbsbanen. Hele familien kan også dyste i et spil minigolf – hvem får håneretten på bilturen hjem? Og nå ja, så har byen også en fantastisk Naturlegepark – ideel til børn og barnlige sjæle.

 

3: En af Østjyllands bedste badestrande

Hvis sandkassen på legepladsen bliver for lille, så er der også råd for det. I direkte forlængelse af havnen ligger nemlig den flotte badestrand, Storstranden. Stranden har Blå Flag-status og gode faciliteter. Her er der fint hvidt sand, lavt roligt vand og badebro. Stranden er perfekt til børnefamilier. 

 

4: Fremragende faciliteter for sejlere

Lystbådehavnen er med mere end 10.000 gæstesejlere hver sommer en af de mest populære i landet. Med så mange sejlere skal faciliteterne selvfølgelig være i top. Se de fine faciliteter på denne side. Sejlere og havnens andre gæster kan frit benytte de mange nye bænkesæt med grill.

 

5: Oplev spændende historier

Vidste du, at Fregatten Jylland har haft hjemme i Juelsminde? Faktisk kan du stadig se skibets anker udstillet på havnekajen. Og opskriften på de berømte fiskefrikadeller fra fiskebutikken stammer faktisk fra Fregattens gamle skibskok.

Havneområdet ved Juelsminde rummer en masse spændende historier og fortællinger, som du helt automatisk får øje på, når du besøger stedet. Og på Juelsminde Havnemuseum kan du blive endnu klogere.

 

6: Du kan få VIRKELIG god is

Til enhver sommerdestination hører sig naturligvis isboder. Og ved havnen har du flere muligheder for at få lækre is for enhver smag. Uanset om du er til italiensk is, klassisk dansk flødeis eller en softice med chokoladeovertræk og kokosdrys, så kan du finde det her.

 

7: Der sker altid noget

I hele sommerhalvåret er der liv og aktivitet på havnen. I løbet af sommeren er der mange arrangementer, events og festivaler. Tag eksempelvis til Juelsminde Havnefest i uge 28, med kræmmermarked, fest, tivoli og store koncerter.

 

8: Byliv

Ved havnen ligger flere spændende butikker og kun 100 meter væk finder du byens gågade. Her kan du shoppe modetøj, strandudstyr, boligindretning eller unika-håndværk. Juelsminde har et flot og varieret udvalg af butikker.

 

9: Overnat ned til vandet

Du kan godt overnatte på havnen, selvom du ikke har egen båd. På havnen finder du nemlig en velholdt campingplads med hytter og vandrerhjem. Helt ned til havnekajen ligger en autocamperplads, hvor du kan sove til lyden af havnens blide bølger. Og i gåafstand til havnen finder du Hotel Juelsminde Strand og flere muligheder for privat overnatning.

 

10: Her er altid smukt og rart

Juelsminde er en flot og idyllisk by – og havnen er ingen undtagelse. Den er generelt flot vedligeholdt og holdes ren og pæn for dens mange gæster. Juelsminde er omgivet af vand på flere sider, så der er et helt særligt lys, der er med til at give en behagelig stemning. Og byens venlige, smilende lokalbefolkning og servicepersonale er kun med til at gøre oplevelsen endnu smukkere.