©  Foto:

Karlslunde Mose

Karlslunde Mose er med sine udstrakte enge en del af Karlslunde, Karlstrup og Engstrup Moser. Karlslunde Mose er en gammel lagune og altså tidligere havbund, der langsomt er blevet til land. Beviset for, at det er gammel havbund, kan du f.eks. finde i mosegrisenes og muldvarpenes skud. Hvis du roder lidt i dem, finder du bl.a. skaller af hjertemusling.

Karlslunde Mose er et naturskønt område med et rigt dyre- og planteliv. Det varierede landskab med skov, hegn, vandløb, vandhuller, fugtige enge samt moser med pilekrat og rørskov betyder en stor variation af planter. Især engkabbelejen med sin gule krone vækker opmærksomhed. Enkelte steder kan du også finde den ret sjældne gule engblomme.

Mosens forskellige naturtyper giver også basis for et varieret dyreliv, som fx flagermus, frøer, tudser, sommerfugle, guldsmede, vandnymfer og græshopper. Men også pattedyr som rådyr, ræv, mus og egern kan man finde her, og alt efter årstiden kan man både se og høre en lang række fugle som fx nattergal, stær, fiskehejre, gulspurv, tårnfalk, musvåge, fiskeørn og trane.

I Karlslunde Mose få meter fra kommunegrænsen til Solrød finder man et fugletårn, hvorfra man kan kigge ud over mosen og se fuglene i øjenhøjde. Men fugletårnet og området i Karlslunde Mose er ikke kun for fugleentusiaster. Det er også et populært udflugtsmål for familier og institutioner. Øverst oppe kan man på to plancher læse om de forskellige fugle, der findes i området.
Fugletårnet er bygget med særligt hensyn til kørestolsbrugere og besøgende med barne- og klapvogne, og under tårnet er der indrettet et lille infocenter med bord/bænk, hvor man kan sidde og spise sin medbragte mad eller nyde en kop kaffe.

Adresse: Fugletårnet ligger midtvejs på Holmestien mellem Holmevej 19, Solrød, og Engparken 60, Greve.