©  Foto:

Klintholm Gods

Klintholm Gods er beliggende på Møn tæt på Møns Klint, og har været ejet og beboet af Familien Scavenius i 7 generationer siden 1798.

Klintholm gods er placeret i et af de smukkeste naturområder vi har i Danmark, og indtil april 1980 var Møns Klint en del af Klintholm Gods. Men man solgte det til staten i forbindelse med en fredning af Høje Møn.

Godset har haft en stor betydning for området, og de forskellige aktiviteter og initiativer der er i og omkring Klintholm. Blandt andet var de ansvarlige for at få anlagt Klintholm havn i 1878, som blev overtaget af kommunen i 1918. I 1952 åbnede de en campingplads, som i dag er kendt som Camp Møns Klint, der over tiden er blevet til en stor og flot campingplads. De var også de første til at indføre Herefordkvæg i Danmark i 1954.

Klintholm har en virkelig fin gammel hovedbygning fra 1838, som er fredet. Indvendig er der fine malede lofter og møbler, som er designet af Hetzh, som er arkitekten også byggede huset i tæt samarbejde med den første scavenius på Klintholm: Jacob Scavenius. 
Klintholm er bygget i samme stil som flere andre godser på disse kanter, Gedsergaard og Vennerslund på Falster kan nævnes. Det er ganske interessant for alle disse steder har oprindeligt ikke en kæmpe hovedbygning som kronen på værket. Man har bygget hovedbygningen ganske diskret ind sammen med resten af bygningsværket. 
Det åbner op til naturen og parken, men præcis hvorfor og funktionen er stadig uopdaget. 
 
Klintholms hovedbygning er på 800 kvm og består af 3 længer. Udefra er det enormt diskret, men bygningen er utrolig smuk og velbevaret og meget funktionel. 
 
Klintholm Gods er ikke åben for offentligheden, men parken er åben og man kan gå på den anlagte sti igennem parken. Der er åbent fra 08.00 til solnedgang.

Ferien i midten af biosfæren

Klintholm Gods er partner i Møn UNESCO biosfære. Deres virksomhed ligger i biosfærens kerneområde med en meget artsrig og unik natur. De bidrager til arealernes pleje med vores besætning af Hereford køer, som nænsomt afgræsser vigtige lysåbne overdrevsarealer tæt på Møns Klint. Deres vision med dyrene og deres jord er at gøre naturen vild igen med så lidt indblanding af mennesker som muligt. De driver Camp Møns Klint og Klintholm Gods Lake Apartments, hvor de ønsker at give jer en unik oplevelse med bæredygtighed og naturnære oplevelser i fokus. De har også en restaurant/cafe, hvor de sælger deres oksekød, og bestræber sig på altid at have noget fra godsets egne jorde og noget fra resten af Møns spisekammer på menukortet.