©  Foto:

Kløverstierne i Engesvang ved Silkeborg

Skal du på en kort tur, så tag den grønne rute på 2,5 km. Vil du på en længere vandrerute, så prøv den sorte rute på 12,7 km. Du har fire valgmuligheder for en skøn vandreoplevelse ved Kløverstierne i Engesvang ved Silkeborg.

Kløverstierne i Danmark

Du finder Kløverstier over hele Danmark, og stierne er lagt sådan, at du både kan gå, løbe eller cykle på de forskellige ruter. Der findes fire varierende distancer - en grøn, rød, blå og en sort - med ture passende til alle.

Kløverstierne udgår fra et centralt startpunkt, hvorfra de fire ruter forgrener sig. Ruterne varierer i længde, inklusive muligheder som f.eks. 2,5 km, 5 km, 7,5 km og 10+ km, så der er en passende tur for enhver smag.

På Kløverstierne kan du vælge at gå eller cykle, og nogle steder er der også mulighed for at bruge rulleskøjter eller køre hele ruten i en kørestol. Dette giver en bred vifte af muligheder for at nyde naturen og bevæge sig frit på Kløverstierne.

Kløverstierne i Engesvang

Vælg den rute, der passer dig i forhold til længde eller de seværdigheder, du gerne vil opleve. Her kan du lade dig inspirere til valg af rute.

Grøn rute: 2,5 km

På denne grønne rute er der fokus på Engesvang, før og nu. Du kommer bl.a. forbi den gamle del af Engesvang med mejeriet, den gamle skole og Engesvang Kirke. Få en smag af noget historisk og noget nyt. Du kommer på ruten også forbi de nyeste huse og udstykninger i byen.

Blå rute: 5,5 km

Den blå rute fokuserer på kunst og energi.

Start ruten ved Engesvang Skole og Plejecenter Dybdalsparken. Du kommer på ruten bl.a. forbi fjernvarmeværket hvor du finder et stort glasmaleri, Bølling Sø hvor du finder ruinerne af tørvefabrikken "Polakværket", Siemens Windpowers vingefabrik og Bølling Sø Bryghus.

Rød rute: 9,9 km

Rød rute fokuserer på natur og gamle stier.

Start på Gl. Kongevej, som er en af de ældste gennemgående veje i Danmark. Ruten tager dig forbi Dværgebakken hvor der er en fantastisk udsigt over Bølling Sø og spor efter de første rensdyrjægere, der efter sidste istid kom til Danmark. Senere på ruten kommer du også forbi den gamle mergelbane, møder Hærvejen m.m.

Sort rute: 12,7 km

Sort rute sender dig rundt om Bølling Sø.

Kom af den anlagte sti rundt om Engesvangs naturperle. Du kommer forbi Dværgebakken, Naturcenter Klosterlund, resterne af den oprindelige højmose, Stenrøsen, Tollundmandens findested, den gamle jagthytte og Femøresvejen.

Flere steder på ruten finder du informationstavler, hvor du kan læse om områderne. Ved Naturcenter Klosterlund møder du også en café og toiletter.

Kortoversigt

Læs mere og se ruterne på kortoversigten her.

Se, hvad andre deler på Instagram

#kløverstierne #visitsilkeborg #visitaarhusregion