©  Foto:

Klokkedal

Kun få steder kan du føle dig omfavnet af naturen som ved Klokkedal nær Horsens. Denne aflange skov har en smuk sti, som følger åen gennem bunden af en smeltevandsdal med naturen tårnende op på begge sider. Området er perfekt til korte vandreture og udflugter.

På udflugt i den bynære natur

I området Boller og Bjerrelide ligger en række skønne naturområder. Her ligger adskillige skove og bakker i det karakteristiske landskab i den sydøstlige udkant af Horsens. En af perlerne i området er Klokkedal, der ligger klemt ind mellem Boller Nederskov, Boller Overskov og Rold Skov. Klokkedal Skov er en særdeles langstrakt skov, der løber langs med Klokkedal Å. Klokkedal er dannet som en smeltevandsdal i istiden, hvilket har skabt stejle, skovklædte skrænter på begge sider af åen. Skoven er 2,5 kilometer lang, og hele vejen langs med åen i bunden af dalen, går en bred sti gennem noget af det smukkeste landskab omkring Horsens.

 

Udforsk Klokkedal

Hvis du ankommer til Klokkedal i bil, kan du søge mod skovens nordlige udkant, hvor der er en fin parkeringsplads. P-pladsen er skiltet fra Bollervej og ligger i forbindelse med Boller Vandmølle, der blev bygget tilbage i 1873. Møllen er ikke længere aktiv, men står stadig særdeles velholdt og idyllisk med rødt bindingsværk. Alternativt kan du parkere i skovens sydlige ende på Klokkedalsvej.

Hvis du tager turen til fods eller på to hjul fra Horsens, kan det anbefales at følge de røde skilte for Fjordminoen/Horsens Fjord Stien. Via Planetstien følger du kysten til Boller Nederskov og Slot. Herfra følger du Boller Slotsvej ind i land til Bollervej, hvor Klokkedal starter.

 

På vandretur i skoven

I Boller Nederskov starter en ny skiltet vandrerute, Klokkedalruten, som fører gennem både Klokkedal og den nærliggende Boller Overskov på en syv kilometer lang rundtur. Det er en smuk og anbefalelsesværdig tur gennem det kuperede, skovklædte landskab.

Alternativt kan du vælge at gå turen hele vejen gennem bunden af dalen og tilbage igen. Det er en tur på 2,5 kilometer i hver retning.

Du kan følge ruterne i skoven via Kystlandets digitale kort (Google Maps).

 

Udforsk flere naturområder ved Horsens Fjord

Der venter mange skønne naturoplevelser omkring Horsens Fjord. Find inspiration til din næste tur på denne side.