Gå til indhold
©  Foto:

Klosterhaven - læge- og krydderurter

Lige nedenfor Domkirken - på Klosterbakken - viser en gammel sort smedejernslåge vejen ind til Klosterhaven. Klosterhaven er en af byens smukkeste haver og er skabt så autentisk og tro mod sin tid som muligt.

Slap af i eller udforsk denne klosterhave, som er en geometrisk formet have med mange fine detaljer. Den er designet i 1920'erne af arkitekten I. P. Sørensen og består af en lille atriumhave, Fratergården, med forårsløg og stauder samt en større urtehave.

I den største del af haven er det muligt at udforske en samling af mere end 125 urter. Nogle af disse urter er velkendte for deres medicinske anvendelser - andre er mere atypiske. Dette skyldes, at haven i 2000 blev genskabt i billedet af det benediktinske munkeklosterhave fra det 12. århundrede, hvor mange af disse urter blev dyrket for at forhindre eller lindre forskellige sygdomme og sygdomme.

En ting er helt sikkert, størstedelen af disse urter kan ikke findes i din typiske have. Det har også bænke langs den ene side, hvor du kan tage en lille pause, spise din frokost eller bare nyde de mange blomster og duften af urterne.

Haven er åben hele dagen og er gratis at besøge.

Share your wonders: