Klosterkælderen - hvælvede kældre

Foto: VisitMariagerFjord
Attraktioner
Bygningsværker og bymiljøer
Kælderen under butikken ”Klosterkælderen Antik & Porcelæn” er i dag et af de rigtig fine levn fra klostertiden i Mariager.
Adresse

Fuglsangsgade 4

9550 Mariager

Kontakt

E-mail:mail@klosterkaelderen.dk

Telefon:44914455

Klosterkælderen - en af de hvælvede kældre i Fuglsangsgade

Godt beskyttet og robust som kælderen er, har den ligget næsten uændret under de skiftende bygninger og har ikke taget skade af ildebrandene, som ellers hærgede gennem byen. Den var netop gravet så dybt og bygget så beskyttet for, at man her kunne opbevare værdifulde handels- og madvarer. Kælderen fortæller at det på den tid var mennesker med økonomiske midler der rådede over stedet - for det var ikke almindeligt at bygge så fine opbevaringskældre. Der findes 4 - 5 tilsvarende kældre i Mariager.

Sejlivede fortællinger går stadig, om at disse kældre i klostertiden var forbundet med hemmelige gange som kunne føre ”de få indviede” fra klosteret, rundt i byen og endda helt ned til fjorden. At det ikke forholder sig sådan, kan man ved lejligheder få indehaveren Jan Ringsmose til at fortælle om ved besøg i kælderen.

Der er adgang til den gamle kælder gennem antik- og porcelænsbutikken som har fået sit navn efter kælderen. Der opkræves en lille entre pr. person. Kælderen er åbent dagligt, når flaget er ude - eller som det fremgår af åbningstiderne.

En kælder til de små arrangementer 
 
Efter aftale med Jan Ringsmose (via mail: mail@klosterkalederen.dk) kan kælderen bookes med foredrag om Klosterkælderen og dens relation til Klostertiden i Mariager. Til stående fortællearrangementer og receptioner kan der være op til 30 personer. Kaffeselskaber eller aftenarrangementer med spisning kan der sidde op til 14 gæster.

Adresse

Fuglsangsgade 4

9550 Mariager

Måske også interessant for dig:

Sidst opdateret af
Destination Himmerland