Kombinér Kano og vandring - Hærvej og Kongeåsti

Kombinér din Hærvejsvandring med en tur langs en af de andre gamle hovedfærdselsårer i Jylland gående på tværs af landet: Kongeåen. Fra Frihedsbroen, hvor Hærvejen krydser Kongeåen, kan du sejle i kano ad den uregulerede Kongeå, der også engang var landegrænse mellem Danmark og Tyskland. Den 8,3 km lange tur ender i Foldingbro, der tidligere var et centralt overgangssted. Når du kommer til Foldningbro kan du holde en pause, opleve byens særegne indretning, hvor der har været to af mange bygninger - en på hver side af landegrænsen. Du kan vælge at overnatte på Foldingbro Camping. Turen retur til Hærvejsruten ved Frihedsbroen kan enten gå ad Kongeåstien, hvor stiforløbet ligger tæt på selve åløbet. Den tur er 8,9 km lang og tager normalt 2,5 time at gå. Alternativt, hvis vandstanden i Kongeåen er for høj til at man kan færdes på stien, så er turen 10 km ad mindre  trafikerede asfaltveje retur til Frihedsbroen. Alternativt kan Flextrafik anvendes. Denne strækning går primært ad Københovedvej.  Man kan kun sejle fra Frihedsbroen og til Foldingbro, ikke den anden vej. 

Praktisk: 

Du skal i god tid bestille kanoer ved Foldingbro Camping. Kanoerne er vildmarkskanoer til 2 og 3 personer samt bagage, udstyret med godkendte veste og padler. Kanoen vejer kun 38 kg. Kanoerne er godkendt af Vejen Kommune og forsynet med ID-mærker.

Pris for 1 dags tur pr. kano 350,00 kr. Pris for evt. 2. og 3. dag pr. dag, pr. kano 250,00 kr. Depositum for lån af veste og padler 300,00 kr.

Depositum refunderes når veste og padler afleveres i kiosken på Foldingbro Camping efter endt sejllads. Prisen er Inkl. levering ved startstedet ved Frihedsbroen. Der følger veste med til alle personer, der sejler.

Bestil i god tid på telefonnr. 75 38 10 78 eller send os en mail på  post@foldingbro.dk.