©  Foto:

Korsør By- og Overfartsmuseum

Store Magasin blev opført efter ordre fra Christian IV omkring 1610. En spændende bygning, der er flot og nænsomt restaureret. På første sal i Store Magasin finder man Korsør By- og Overfartsmuseum. Samlingen rummer modeller af skibe og færger fra Storebæltsoverfartens historie; interiør og effekter fra de gamle færger og skibe bl.a. en færgesalon fra 1883; historisk materiale og interiør fra Korsør By.

Korsør By- og Overfartsmuseum er også for børn. På programmet er arrangementer, hvor børnene kan klæde sig ud i historiske dragter, røre ved og afprøve de forskellige genstande og meget mere. 

Bynavnet Korsør nævnes første gang i 1241, og fra denne tid stammer det velbevarede middelaldertårn. Tårnet indgik i det bygningskompleks, der udgjorde Korsør Slot. Slottet blev nedrevet i begyndelsen af 1800 tallet. Det er muligt at få adgang til tårnet, lån nøglen på museet.

Den 15. juni 2008 fejrede Korsør By- og Overfartsmuseum 25 års jubilæum.

I 2011 fejres 400-året for Store Magasin's opførelse med en lang række arrangementer og udstillinger gennem hele året.

'Fæstningen som scene' er en del af Kongeland-projektet, som skal skabe endnu flere oplevelsestilbud til gavn og glæde for borgere og turister.