©  Foto:

Kragsbjerggaard Vandrerhjem & Hotel

Kragsbjerggaard Vandrerhjem & Hotel: Herregårdsstemning i øjenhøjde

Landlig idyl med kort afstand til centrum og byens mange attraktioner? Kragsbjerggaard Vandrerhjem & Hotel er indrettet i en charmerende, gammel herregård fra 1747. Som navnet antyder byder gården både på vandrerhjems- og hotelværelser.

Landlig stemning tæt på centrum
Vandrerhjemmet er indrettet i en tidligere herregård med stor lukket gårdhave med flere aktiviteter. Om sommeren er der bænkeborde og havemøbler til fri afbenyttelse (bl.a. liggestole til solbadning). Vandrerhjemmet har værelser med op til otte sengepladser og gæster kan vælge, om de vil have værelse med eget bad og toilet eller dele bade- og toiletfaciliteter på gangene med andre gæster.

Kragsbjerggaard Vandrerhjem & Hotel ligger i rolige omgivelser uden meget trafik. Den store gårdhave og den lille fredskov gør det til et godt, hyggeligt og sikkert sted for børnefamilier. Perfekt til en overnatning tæt på storbyen men med ro og fred. Gården rummer desuden tv-stue, fælleskøkken, vaskeri og game room, som gæster på både vandrerhjem og hotel har adgang til. Og der er selvfølgelig gratis trådløs internetforbindelse (wi-fi) på hele gården.

Lige ud for receptionen er en stor P-plads, som naturligvis er gratis at benytte. Med den korte afstand til Odenses centrum (2 km) kan næsten alle byens attraktioner nås til fods, og bliver man træt af at gå, er der kun 200 m til nærmeste busstoppested.

En gård med historisk betydning
Den gård, der ligger under herregården og nu vandrerhjemmet, kan dateres helt tilbage til 1500-tallet. Man ved, at gården i mange år leverede mælk til Odenses borgere, og at odenseanerne også brugte gårdens skov som udflugtsmål. Under den omfattende renovering, som både vandrerhjems- og hotelbygningen har gennemgået de seneste år, er gårdmiljøets naturlige charme forsøgt bevaret bedst muligt. Se bl.a. efter mindemærket fra 1747 i bjælken uden for receptionsbygningen, hvor daværende ejer Johan Cristopher von Westen og hans kone, Karen Krag Holmsted, som har lagt navn til gården, har indgraveret deres initialer.

Hotelværelser i hovedhuset
I gårdens flotte hovedhus ligger otte nyrenoverede hotelværelser med udsigt til enten gårdområdet eller den hyggelige fredskov, som ligger bag hotelbygningen. Bygningen, der tidligere husede Fyns Militærisk Samling, blev totalmoderniseret efter de nuværende ejere købte gården tilbage i 2019. Lige siden indvielsen har gæsterne vist stor begejstring for de nye hotelværelser, der udgør et mere eksklusivt overnatningsstilbud end det, der kan fås på vandrerhjemmet. Hotelværelser kan bookes via Kragsbjerggaard Vandrerhjem & Hotels egen hjemmeside.