©  Foto:

Krydstogtdestinationen Fredericia

Hvert år besøger flere og flere krydstogtskibe Fredericia. Skibene kommer i forskellige størrelser og når et luksusskib på over 300 meter med flere tusinde passagerer ombord lægger til kaj, fylder det godt i bybilledet. 
For nogle af skibene går ruten også forbi storbyer som København, Kiel og Sankt Petersborg. I det selskab er Fredericia en lille by, men der er mange gode grunde til, at skibene sejler ind forbi fæstningsbyen ved Lillebælt.

Fredericia er en historisk perle og rigtig mange krydstogtgæster tager på guidet tur om byens historie. Byens grundlæggelse og historie er helt unik og byder både på kongelige privilegier som religionsfrihed, skattefrihed straffrihed for kriminelle, men også krige med store sejre og nederlag. Fredericia Vold er i øvrigt blandt de bedst bevarede voldanlæg i Nordeuropa. 
Fra Fredericia Vold, der omkranser byens centrum med butikker og restauranter, er der kun få hundrede meter ned til krydstogtkajen og det er ikke helt uden betydning, for krydstogtgæsterne er vilde med, at de til fods kan nå bymidten på få minutter. 

Hvis krydstogtgæsterne er mere til oplevelser i naturen, kan de også leje enten cykel eller bil og tage på udflugt i skovene og på de mange strande langs Lillebælt. 

På danmarkskortet ligger Fredericia nærmest lige midt i. Det betyder, at gæsterne inden for en times tid kan nå et væld af attraktioner som LEGOLAND®, LEGO® House, Egeskov Slot, Ribe, H. C. Andersens Hus, Koldinghus og de tre UNESCO attraktioner Vadehavet, Kongernes Jelling og Brødremenighedsbyen i Christiansfeld. 

Fredericia ligger desuden ideelt i forhold til mange af skibenes ruter, hvor der helst kun skal være en nats sejlads til næste havn. Desuden kræver det en havn af en vis kaliber, hvis man skal have besøg af de kæmpemæssige skibe. I Fredericia har skibene en 370 meter lang kaj og en vanddybde på 12 meter at boltre sig på. Så der er god plads - også til de helt store skibe. 

Når man så tilsætter lidt fredericiansk gæstfrihed, en hyggelig bymidte og både veteranbiler, boder, hjælpsomme frivillige og musik fra 6. Juli Garden på kajen, så har man en lille, men mindeværdig destination, som gæsterne roser til skyerne.

Så der er et hav af gode grunde til at Fredericia er en krydstogtdestination.