©  Foto:

Limfjordsmuseet

Mellem Limfjorden og Frederik VII’s Kanal ligger Limfjordsmuseet, hvor I fra april til oktober kan få et væld af oplevelser med fjorden i fokus.

I den gamle Kanalfogedbolig og i det Maritime Oplevelsescenter er der spændende udstillinger om livet i, omkring og på fjorden. Oplev f.eks. museets store rørebassin, hvor du kan klappe en fladfisk og kilde en krabbe. I kanalen ved museet kan du gå om bord i en række originale limfjordsfartøjer, og du kan besøge det Historiske Bådebyggeri, hvor du kan opleve restaureringen af de gamle fartøjer på nærmeste hold.

 

Guidede ture

I juli og august byder Limfjordsmuseet velkommen om bord til guidede sejlture i museets turbåd Grevinde Danner. Her beretter Limfjordsmuseets kyndige guider om Frederik VII’s Kanals historie, mens du læner dig tilbage og nyder naturen omkring dig. For enden af kanalen – i Lendrup – er der pause, hvor I kan se nærmere på Kanalbetjentshusene, inden turen går tilbage til Løgstør. Ønsker I at udforske kanalen på egen hånd, kan I låne museets robåde og selv ro ud på kanalen. Det er gratis, når entreen er betalt.

I kan også opleve historiens vingesus i selskab med Løgstør Købstads Vægterlaug på guidede byvandringer i den gamle, historiske del af Løgstør. Vægterne er med deres historiske dragter, vægtersange og mange fortællinger om byen selv en bid af historien.

Der tilbydes også guidede cykelture af forskellig karakter. Det kan f.eks. være historiske ture eller ture med Limfjordsmuseets eget snapseri. Ring til museet for at høre om mulighederne.

 

Oplevelser for store og små

Sommeren byder på et væld af aktiviteter for børn og voksne. Du kan prøve din fangstlykke med net, krabbestænger og andet fiskegrej på egen hånd, eller du kan være med, når der hentes garn ind fra fjorden. Prøv også at tilberede og smage din fangst sammen med museets formidler. Eller du kan kaste dig over dissektion af fisk, snorkelsafari og leg på museets maritime legeplads. Ikke to dage er ens på Limfjordsmuseet.

 

Sejlende museumsgenstande

Museet råder over 11 historiske sejlende fartøjer - lige fra sjægten Nørgaard P. fra 1920 til motorjollen Inga fra 1951 og "Pennalhuset" Nora, der er en fiskekutter fra 1937. De sejlende museumsskibe ligger i Frederik den VII's Kanal foran museet og ved særlige lejligheder, kan man komme med dem ud og sejle. Besøg også museets store restaureringsprojekt ”KIRSTINE”, en jagt fra 1887, der bliver ført tilbage til fordums storhedstid med gamle håndværksmetoder.

 

Limfjordsmuseets Snapseri

Limfjordsmuseets Snapseri er en unik ramme som af­sæt for en autentisk og stedbundet fortælling om mad, snaps, natur og kulturarv. Snapseriet har til formål at skabe og udvikle smagsoplevelser med fokus på kryddersnapse og loka­le madoplevelser. Limfjordsmuseet er vært for Snapseriet, der har til huse i baghuset ved Limfjordsmuseet. Snap­seriet er desuden et samarbejde med De Danske Spritfabrikker. I højsæsonen er det muligt at møde snapseriet på udvalgte dage i Baghuset, ellers arrangeres der sanketure, sejlture og foredrag i løbet af året, hvor man både kan høre og smage på historien.

 

Fra fjord til bord

I Oplevelsescentret finder man den maritime restaurant Kanalfogedens Køkken, som serverer det bedste fra fjorden og har fokus på gode nordjyske råvarer. Så et besøg på museet giver mulighed for at kombinere kultur og gastronomi.

Se mere om Limfjordsmuseets aktiviteter og åbningstider på: www.limfjordsmuseet.dk

Se mere om Kanalfogedens Køkken på: www.kanalfogeden.dk

 

Grøn rejse med bus og tog i Nordjylland

Det er nemt at komme rundt i Himmerland og resten af Nordjylland med offentlig transport. Planlæg din rejse med bus, tog og Plustur på rejseplanen.dk