©  Foto:

Lønstrup Strand

Lønstrup har en dejlig badestrand med gode badeforhold, for både børn og voksne.

 

 

Lønstrup byder på en dejlig sandstrand med gode badeforhold, da der mellem høfderne skabes rolige laguner med lavt vand. Du må ikke køre bil på stranden i Lønstrup, men der er gode parkeringsforhold lige ved nedgangen til stranden. Ved foden af klinten er der dannet små klitter med gode læmuligheder, hvor man kan lune sig efter et friskt havbad. Nord for bådepladsen er der et stort strandareal, hvor enkelte hvide badehuse og ofte et par fiskejoller er med til at skabe en fin kulisse. Syd for bådepladsen er der en ca. 500 meter lang, god badestrand langs høfderne. På en varm sommerdag er her masser af badegæster, men som nævnt ingen forstyrrende biler.

Lønstrup har det hvide badevandsflag, som indikerer gode badeforhold.

Du kan gå gå langs stranden ud til, hvor Mårup Kirke stod og på skrænten kan de nedfaldne sten fra kirkegårdsdiget stadig ses. Længere mod syd bliver klinten højere, og der kan være store dynger af nedstyret sand og ler. Efter en kilometers vandring kan du fra stranden se Rubjerg Knude fyr stikke op af sandet på toppen af den næsten 100 højre klint. Ofte vil det ikke være muligt at komme forbi på dette sted. Men ved fralandsvind og lavvande kan du have held til at liste dig forbi og komme frem til Nr. Lyngby strand.

På Lønstrup strand er der gode muligheder for strandfiskeri. Her er etableret en fiskebro. Og af og til når vejret er til det kan du købe fisk på stranden. 

Om efteråret er der også god grund til at besøge stranden ved Lønstrup. Efteråret byder på vilde efterårsstorme, hvor det blæser langt ind i sjælen. Her mærker du virkelig naturens kræfter. Om vinteren kan de øde strande opleves i bidende kulde og det klareste lys, det er perfekt vandrevejr så længe du husker uldhuen og vanter.

Stranden for børn

For børn er byens mest vidunderlige legeplads absolut den brede sandstrand, der indbyder til al slags leg - hvad enten det er fangeleg, fodbold, volley, tennis, sætte drage op, bygge sandslotte eller kanaler med vand. Stranden er bilfri, hvilket sætter de perfekte rammer for et sjovt vandeventyr.
Du kan vandre langs vandkanten og bygge dæmninger i bækkens udløb, udforske bunkere, smide sten i vandet eller hoppe over bølgerne og undersøge dyrenes forskellige fodspor i sandet.
Stranden byder på et særligt dyreliv ved kysten på grund af kystsikringsstenene, så tag nettet med og fang krabber mellem stenene med et lille net eller ved hjælp af en musling i nettet eller på en snor med en tøjklemme. Du kan også fange søstjerner, muslinger, vandmænd og måske en lille stime af små fisk.