©  Foto:

Louisiana Børnehus - Åbne værksteder i tre etager

Lad børnene bruge deres fantasi og sanser i børnehuset på kunstmuseet Louisiana, hvor de kan boltre sig på et 500 m2 fristed i tre etager. Tegn, mal, modeller og gå kunstnere og arkitekter i bedene. Du kan lære noget, og det er først og fremmest sjovt! 

Højt til loftet og plads til kreativitet

I Børnehusets åbne værksteder er der dygtige voksne til at hjælpe dig i gang og inspirere, så alle kan være med. Aktiviteterne tager altid udgangspunkt i museets aktuelle udstillinger eller samling. Bagefter kan I få en kop kakao i Louisiana Café, der har panoramaudsigt over Øresund.

Louisiana Børnehus er som resten af museet et arkitektonisk pletskud. Her er tre lyse og luftige etager med plads til at arbejde kreativt. I værkstederne står kunstformidlere klar til at tage imod, og de er eksperter i at undervise og facilitere i børnehøjde. Værkstederne er åbne tirsdag til søndag kl. 11.00 – 17.30.

Leg, udforsk og lær

I Børnehuset arbejdes der altid med aktiviteter, som tager udgangspunkt i aktuelle udstillinger eller Louisianas faste samling. Børn får mulighed for at udforske kunstneres og arkitekters udtryk og måder at arbejde på.

Det kan f.eks. være at forme et abstrakt dyr i ler, ligesom Max Ernst. Eller at lade malingen dryppe og flyde på papiret, for at afprøve Sam Francis’ arbejdsmetoder. Eller at lave små møbler med limpistol og pap, for at skabe sit eget miniunivers, ligesom Pipilotti Rist. Opgaverne er fantasifulde, legende og stimulerende.

Ved selv at få fingre i materialerne, samtidig med at inspirationen er lige ved hånden – eller øjet! – får børn et ligefremt og afslappet forhold til kunst, som kan være til glæde for dem resten af livet.

Se alle aktuelle værksteder i Børnehuset

Hvad skal du på søndag? Se her

Børn i alderen 4 – 16 år kan være med i Søndagsværksted på Louisiana. Her ser I den aktuelle udstilling og taler sammen om den, og går derefter i værkstedet og afprøver kunstnernes ideer, materialer og teknikker.
Det sker hver søndag kl. 11.30 – 13.00, med start i Børnehuset.

• 4 – 5-årige børn skal følges af en voksen
• Pris kr. 20,- inkl. materialer
• Tilmelding samme dag i Børnehuset
• Deltagerantal max. 16 børn

Altid sjove aktiviteter i skoleferierne

Når det er vinterferie, påskeferie eller efterårsferie er det altid et hit at besøge Børnehuset, for da er der ekstra mange sjove aktiviteter.

Følg med og læs mere om Børnehuset Louisiana