©  Foto:

Lyngvig Kirke

Historier fra livet tæt på Vesterhavet... Lidt nord for Hvide Sande ligger Nr. Lyngvig Kirke, som blev indviet i 1869. Kirken er bygget i nyromansk stil af røde mursten med skifertag i lav rejsning. Kirkeskibene er skænket til minde om bl.a.forliste sømænd på kysten ud for Nr. Lyngvig. På kirkegården findes desuden et stort mindekors over 5 redningsfolk, som omkom i 1951.

Oprindeligt blev Lyngvig Kirke opført som et kapel, og indviet i 1869. Kirken er bygget i nyromansk stil af røde mursten med lisendelte mure, og med skifertag i lav rejsning. I 1955 fik kirken et kirketårn, samt tegltag og gavle prydet med blændinger.

Indvendigt har kirken blandt andet en altertavle, som består af et kors og ved siderne to billeder. Billederne er skænket af sognefoged Milter Iversen, og hustru.

Derudover hænger der også to kirkeskibe. Det første hedder ”Dakota”, og er en fuldrigger som strandede ved Nr. Lyngvig i 1888. Skibets kaptajn og steward ligger begravet på kirkegården. Det andet skib hedder ”Karen Marie” og er også en fuldrigger. Det er skænket til minde om 9-årige Karen Marie, som er begravet på kirkegården.

På kirkegården er der også et stort mindekors. Korset er til minde om 5 redningsfolk, der omkom i 1951 samt greve med sten over soldater fra de allierede styrker der faldt under krigen i 1939-1945.

Selve kirkens beliggende er unik, da den er placeret midt mellem klitterne, Søndervig og Hvide Sande.

 

Find mere information på Lyngvig Kirkes hjemmeside