©  Foto:

Margrethekirken

Med sit særprægede udseende strækker Margrethekirkens store spidse tag sig op mod himlen. Kirken blev individet i 1972, men fik først eget sogn i 1979 efter tidligere at have hørt til Ansgar sogn.

Margrethekirken skiller sig ud med sit umiskendelige udseende; det store spidse tag, der når til himlen.

En kirke med kunst

Flere kunstner har udført udsmykninger i kirken: Udsmykningerne omkring alterpartiet er udført af væverske Berit Hjelholt i nært samarbejde med Bent Exner. Dette indeholder bl.a. et 6 meter langt altertæppe og et sølv krucifiks på alterbordet.

Kirkerummet

Kirkerummet i Margrethekirken er specielt på grund af lofts- og tagkonstruktionen. Det er 22 meter højt op i spids. Denne fantastiske konstruktion forstærker den skulpturelle virkning når kirken belyses, og de trekantede gavlvægge giver et lyst og venligt rum, når dagslyset skinner gennem vinduerne.

Det fritstående klokketårn

Efter kirkens oprindelige klokkestabel blev kasseret af tilsynsmyndighederne, blev det fritstående tårn bygget og indviet i 1991. Arkitekten bag der 24 meter høje ottekantede tårn er Ole Knudsen. Tårnet har en basis i gule mursten – indrettet til kisterum. Den øvre del af tårnet er en stålkonstruktionen, beklædt med aluminiumsplader. Tårnet er udsmykket med fire keramiske mosaikker der er udført i et samarbejde mellem Berit Hjelholt og Tommerup Teglværk. Derudover har tårnet 4 klokker som hver bære en indskrift.

Læs mere om Margrethekirken i Aalborg ...