©  Foto:

Marselisborg Slot

Marselisborg Slot er Dronning Margrethes sommer- og juleresidens, der ligger smukt placeret ved Mindeparken i Aarhus. Marselisborg Slot blev bygget i 1902 og var folkets bryllupsgave til Kong Christian X og Dronning Alexandrine.

Unik placering med smuk natur og udsigt

Marselisborg Slot har en udsøgt placering med frit udsyn over hav og skov, samtidig med at slottet ligger tilbagetrukket fra omgivelserne. Slottet er omgivet af en skøn slotshave i engelsk stil, med små søer, en rosenhave, en urtehave og en lang række kunstværker bla. skulpturer af Hans kongelige Højhed Prins Henrik. Slotshaven ved Marselisborg Slot, er åben for offentligheden året rundt, pånær når den kongelige familie har residens på slottet. 

Arkitektur med særpræg

Marselisborg Slot er bygget efter tegninger af den kongelige bygningsinspektør, Hack Kampman. Slottet åbner sig med indgangsparti mod vest og to miniaturetårne, som også er et motiv på Toldkammerbygningen i Aarhus centrum, som er inspireret af byvåbnet for Aarhus. Bygningen er udsmykket med motiver fra havet hele vejen rundt og i  vinduesudskæringerne finder I motiver af måger, og i hoveddøren af træ er smukt udskårne muslingeskaller akkompagneret af en fisk over døren.

Slotshave og rosenhave

Den smukt beplantede Slotshave, som også inkluderer Dronningens rosenhave, er åben for besøg, når den kongelige familie ikke opholder sig på slottet.

Have er åben:

(når den kongelige familie ikke opholder sig på slottet)

1. april - 30. september: 8:00 - 21:00
1. oktober - 31. marts: 9:00 - 16:00

Vagtskifte

Når kongefamilien befinder sig på Marselisborg Slot, er der vagtskifte med Den Kongelige Livgarde hver dag klokken 12.00.

Se, hvad andre deler på Instagram

#marselisborgslot #marselisborgskov #marselisborg
 
Der er ikke adgang til selve slottet.