©  Foto:

Munkebo Miniby

Et kig på det gamle Munkebo i ministørrelse

På Bakkely 50 har Munkebo en spændende lille attraktion, der er et besøg værd. Det er en miniby, som består af ca. 100 minihuse, der helt ned i detaljen er nøjagtige kopier af husene fra den gamle Munkebo fiskerby, som den så ud i 1956 før etableringen af Lindøværftet skabte røre i det lille samfund. Udstillingen omfatter tillige en plancheudstilling, som fortæller hele historien om området fra fortid til nutid.

Der er mulighed for at kigge ind på værkstedet i arbejdstiden, hvor en kreds af ulønnede, aktive seniorer arbejder med de små minihuse.

Åbningstider

  • Juni til august:
    • Dagligt kl. 9.00 - 16.00
  • September til maj:
    • Mandage, tirsdage og onsdage kl. 9.00 - 12.00
    • Påske og efterårsferie fra kl. 9.00 - 16.00 og ellers efter aftale.

Værkstedet er åbent for besøgende i åbningstiden, når personalet er til stede. Der opkræves ikke entre, men donationer er meget velkomne.

Guidet rundvisning

Guidet rundvisning arrangeres efter forudgående aftale hos Arne Kristiansen på telefon 2462 5697 eller e-mail formand.munkebominiby@gmail.com. Pris pr. person 20 kr. dog minimum 200 kr. Rundvisningen tager ca. 1 1/4 time og omfatter områdets ofte dramatiske historie samt byens nyere historie som landsby, værftsby og i dag som havneby. 

Faciliteter

Munkebo Miniby har desuden en legeplads til mindre børn.

Der er endvidere mulighed for at spise de medbragte madpakker i udstillingens små telte på pladsen.