©  Foto:

Museet på Gl. Rye Mølle

Museet på Gl. Rye Mølle ligger på en bakketop i Gl. Rye, hvorfra der er storslået udsigt over skove og lyngbakker. Der er også flere vandrestier i området, som udgår fra museet.

Museet har åbent i sommerhalvåret fra d. 2 maj - 31. oktober. 

Museet på Gl. Rye Mølle er et lokalmuseum, som fortæller Gl. Rye- og Himmelbjerg-egnens kulturhistorie.

Hollandsk mølle og træskomageri

Museets vartegn er Gl. Rye Mølle, en hollandsk vindmølle fra 1872, som fremstår med sin oprindelige indretning, hvor også det gamle inventar er bevaret. I museets udstillinger kan du følge møllens historie og funktion,hvor også træskomageriets store betydning for Gl. Rye-egnen bliver fremhævet.

Oplev også egnens forhistorie, middelalderens Rye, skelettet ”Petrine”, renæssancens glasfremstilling i Glarbo, Himmelbjerg-souvenirs og krigens år med fokus på flyvepladsen og den store flygtningelejr ved Salten Langsø.

Lokalhistoriske film og levende museumsdage

Efter restaurering af en dieselmotor, som fra 1931 drev møllens savværk, kan du også opleve et autentisk, historisk savværksmiljø på Gl. Rye Mølle, og i museets ”biograf” kan du se lokalhistoriske film.

Året igennem arbejder et antal frivillige ved en række ”levende museumsdage”. Der hugges træsko og vises andre håndværk, der saves træ i savværket, og møllen arbejder, når vinden tillader det.

Se, hvad andre deler på Instagram

#glryemølle #danmarkssmukkeste #visitdanmarkssmukkeste