©  Foto:

Museum Jorn

Museum Jorn finder du smukt beliggende i Silkeborg direkte ned til Gudenåen. Museet blev grundlagt af Asger Jorn (1914-1973), en af CoBrA kunstnerne og en af de mest betydningsfulde danske kunstnere i det 20. århundrede. 

Asger Jorn 

Jorn var en spontant abstrakt maler, billedhugger og forfatter og medstifter af de internationale avantgarde-bevægelser CoBrA og Situationistisk Internationale. CoBrA var et indflydelsesrigt udstillings- og arbejdsfællesskab som varede fra 1948-1951, mens Situationistisk Internationale kombinerede samfundskritik med kunstneriske praksisser som happenings og interventioner.

Det var Jorn selv, der i sin tid donerede både egne værker og egen samling til museet. Samlingen er siden da firdoblet og Jorns ønske for museet var, at han kunne skabe sin egen fortælling om kunst og dens udvikling.

Dansk kunst 

Museet huser Danmarks næststørste kunstsamling, der udover Jorns egne værker også inkluderer fremtrædende værker af andre vigtige danske og internationale kunstnere fra det 20. århundrede - i alt over 30.000 værker af over 600 kunstnere, herunder Per Kirkeby, Francis Picabia, Lucio Fontana, Pablo Picasso, Jean Arp, Max Ernst, Jean Dubuffet, Pierre Alechinsky, Georg Baselitz, Andreas Slominski og Erwin Wurm.

Åbent værksted for hele familien

I museets åbne værksted kan du og din familie eksperimentere med kreative aktiviteter, hvor alle materialer er frit tilgængelige. Her kan alle være med – både børn og voksne – og gerne i samarbejde med hinanden. I er velkommen til at tage jeres eksperimenter med hjem.

Læg også vejen forbi Café Cobra, der er en lille oase med udsigt over Gudenåen. Menuen skifter efter årstiden, men er altid fuld af farver og smagsindtryk.

Særlige åbningstider

Mandage i uge 7, 13, 27-32 og 42 holder museet åbent om mandagen.

Helligdage herunder skærtorsdag, lnagfredag, påskedag, 2. påskedag, Kristi Himmelfart, pinsedag og 2. pinsedag holder museet åbent fra 10.00 - 17.00.

Museet er lukket den 23.-26. og den 31. december samt 1. januar.

Se, hvad andre deler på Instagram

#museumjorn #visitsilkeborg #visitaarhusregion