©  Foto:

Naturområde ved Sletterhage Fyr - Helgenæs

Den store P-plads ved Sletterhage Fyr er “landets ende”. Små både kan sættes i vandet lidt nord for fyret, men pas på: Det er et dybt og strømfyldt farvand og derfor uegnet til badning. Til gengæld er det et godt sted for lystfiskeri. Der er indrettet shelter i den gamle ralgravningstunnel og 2 offentlige toiletter ved fyret. I samme bygning er der indrettet madpakkehus som er tilgængeligt året rundt. Her er borde og bænke til ca 24 personer. I fyret findes en udstilling med fokus på det maritime samt adgang til tårnet. Åbent fra Påske til efterårsferien i weekender og ferier (hele skoleferien) fra 11 – 17. Voksne kr 20 – børn ifølge voksne gratis.

I juni og august kan man få adgang til fyret via en nøgle hos ismanden. Ishuset er åben hver dag juni, juli og august 11-18. I juli til ca 21.

Det første fyr på Sletterhage blev etableret af Århus Kommune i 1872. Fyret var et fast hvidt fyr, som skulle lede skibe sikkert til og fra Århus. Århus Havn betalte en opsynsmand på stedet. Dette fyr blev nedlagt i 1894, og ca. 300 meter længere mod vest blev det eksisterende fyr samme år bygget på den nuværende placering under ledelse af fyringeniør J. S. Fleischer.

Se webkort over toiletter, borde og bænke, fri overnatning mm.