©  Foto:

Nørrebro Bibliotek

Beliggende i et gammelt sporvognsdepot finder du et af de flotteste offentlige biblioteker i København - Nørrebro bibliotek

Med en indgang lavet af imponerende boghylde-døre på Den Røde Plads, ligger biblioteket i hjertet af Nørrebro. Det gamle sporvognsdepot er blevet renoveret fra top til tå, uden at gå på kompromis med den originale sporvogns-charme. Med dobbelt loftshøjde og et stort ovenlysvindue er det et bibliotek fyldt til randen med lys.

Bortset fra at bladre gennem de mange bøger, kan du låne en pc, bruge kopi- og faxfaciliteter eller slappe af i det hyggelige hjørne fyldt med magasiner og aviser. Hvis du leder efter en kop kaffe for at få dig i det rigtige humør, kan Send Flere Kryddererier caféen ved siden af ​​hjælpe dig.

Biblioteket har en børneafdeling med en legeplads, herunder en læsepyramide. I biblioteket finder du også en pusleplads og masser af plads til barnevogne. Det er selvfølgelig også tilladt at amme på biblioteket.

Rundt omkring på biblioteket kan du spotte seks større værker af den danske kunstner Eske Kath (f. 1975). Eske Kath er en kunstner, der har markeret sig på den danske kunstscene med sine farverige og karakteristiske landskabsmalerier, der ikke lader sige tæmme af naturlovene. De seks smukke malerier er skabt specielt til biblioteket.