©  Foto:

Nordkyststien - Cykelrute 47 - Langs den nordsjællandske kyst

En skiltet cykelrute gennem små hyggelige kystbyer og badebyer mellem Helsingør, Gilleleje og Hundested langs den nordsjællandske kyst. Turen går gennem enestående naturområder, med ubegrænsede udsigter, charmerende kystbyer, fine badestrande og masser af seværdigheder. 

Nordkystruten er den populæreste af de nordsjællandske cykelruter og oplagt til en familie cykeltur.

Vi har samlet vores mest børnevenlige strande her på nordkysten. Og her er der aldrig langt mellem iskioskerne og der er mange steder hvor man kan tage en dukkert. Stop op i de små charmerende byer og fiskerlejer eller gør holdt ved en af mange gårdbutikker. Nordkystruten er også oplagt til en romantisk tur sammen med den, man har kær, hvor I cykler hele dagen og senere nyder en middag og aften på et af de idylliske badehoteller, der ligger strøet ud langs kysten.

Du kan cykle rute 47 på en dag, eller dele den på i flere etaper og overnatte i de charmerende kystbyer, på vejen.

Nordkysten kan cykles hurtigt på racercyklen, og de 65 km kan med garanti cykles hurtigere end på 3 timer med lidt medvind. Men vi anbefaler en eller to overnatninger, så der er tid til at stoppe op, tage et dyp i havet, nyde naturen og udsigten til Kattegat. Der er mange overnatningsmuligheder undervejs; badehoteller, privat overnatning eller campingpladser med hytter og glamping som ligger mindre end 1 kilometer fra ruten.

Rute 47 er en A til B tur, mellem Helsingør og Hundested. Du kan starte i Helsingør eller Hundested, valget er dit. Begge byer kan nås med toget fra København. I toget kan du tage cyklen med, læs mere om transport til Nordsjælland. Turen tager omkring 45 minutter fra København til Helsingør, og 1 time og 30 minutter fra København til Hundested.

Er du i Nordsjælland, kan du køre med de gule tog, Nordsjællands lokaltog, mellem byerne på rute 47. Er du ude for en strid modvind, eller blev frokostpausen på stranden lidt for lang, så er der mulighed for at tage toget til næste by på turen.

Vedligehold energi og væskebalancen på cykelturen

På ruten finder du flere supermarkeder, kiosker og tankstationer, hvor du kan købe proviant. Et lille tip: Er drikkedunken løbet tør for vand, så se efter en kirke, der er ofte en vandhane, du kan tappe lidt vand fra.

Valget er dit, gourmet, fællesspisning, vegetarisk eller økologisk. Der er stor varietet i spisesteder på vejen:

Tre dages tur med to overnatninger på vejen, eller en tur på racercyklen på 3 timer

Rute 47 en uden tvivl en smuk tur på racercyklen, og de 65 km kan med garanti cykles hurtigere end på 3 timer med lidt medvind. Vi anbefaler dog en en eller to overnatninger på vejen, så der er tid til at stoppe op, tage et dyp i havet på en af de mange strande, nyde naturen og udsigten til Kattegat. Vi har samlet de børnevenlige strande på nordkysten, hvis du har børn med på turen. 

Se de mange overnatnings muligheder langs den danske riviera. Hvordan du vil splitte turen op i etaper bestemmer du, samt om det skal være campingplads eller badehotel. Flere af overnatningsstederne ligger mindre end 1 kilometer fra ruten. 

Fem stop undervejs

Skal cykelturen krydres med lidt kunst, kan du blandt andet stoppe ved:

Praktisk information

  • Længde: 65 km
  • Sværhedsgrad: Medium 
  • Tid: 3 timer og 10 minutter i følge Google, vi anbefaler 2-3 dage
  • Egnet til børn: Ja
  • Belægning: Grus 50% Asfalt: 50% Dele af Nordkyststien følger Slotsruten (Rute 48).
  • Hæveautomater: I de store byer på turen 
  • Download cykeltkort: Nordkyststien Helsingør - Hundested
  • Download cykeltkort i Google maps: Google maps kort
  • Vi ser også mange som vandrer på Nordkyststien, det kræver bare at man lige orienterer sig en ekstra gang med kortet, sådan at man undgår trafikerede strækninger.

En bloggers tur på Rute 47

Sarah in the Green og hendes kæreste har cyklet på Nordkystruten, læs hendes oplevelser på turen