©  Foto:

Norrlyst

Norrlyst ligger i hjertet af København i et smukt bindingsværkshus fra 1799. Hos Norrlyst nyfortolker kokkene det klassiske smørrebrødskøkken og værner om dyrevelfærd, bæredygtighed og økologi.

Norrlyst har stor fokus på biodynamiske, økologiske og lokale råvarer med tanke på klima og kombineret med velsmag. Restauranten har to skarpe koncepter, som fokuserer på frokost og aften.

Frokost

Til frokost tager kokkene afsæt i det klassiske danske smørrebrød. Smørrebrødet nytænkes og forfines i dets sammensætninger og smage, og er i høj grad inspireret af naturen omkring os. Til smørrebrødet kan man nyde en af restaurantens hjemmelavede snaps eller specialøl fra det lokale bryghus.

Aften

Om aftenen er der fokus på velsmag og den perfekte oplevelse. Der er mulighed for at vælge mellem en 4-retters Norrlyst menu og en 4-retters grøn Norrlyst menu, som begge skifter med sæsonen. Menuerne tager udgangspunkt i danske råvarer og er tilberedt med respekt for smagen.

Norrlyst er én blandt de 11 restauranter i Danmark, som har Bib Gourmand status og her taler råvarerne for sig selv. Kokkene plukker vilde urter nord for København, og får kød og fjerkræ med hjem fra Grambogård og Hopballe Mølle. Grøntsagerne er økologisk dyrket på Kiselgården.