©  Foto:

Østerstur med Sort Safari

Nationalpark Vadehavet rummer helt uventede og overvældende oplevelser, og der er mange måder at opleve verdens vigtigste tidevandszone, Nationalpark Vadehavet og UNESCOs Verdensnaturarv på. Ønsker du at få alle sanser stimuleret, så er en østerstur den ultimative oplevelse. Du kommer helt tæt på, når vi blot få hundrede meter ude på vadefladen finder østersbankerne, hvor du kan plukke masser af østers - verdens frækkeste råvare..

ØstersSafari foregår ved lavvande, hvor vi vandrer ud over den blotlagte mudderflade til østersbankerne, der befinder sig i den reneste del af Vadehavet. Den bløde bund, kan være en udfordring, men ikke værre end at alle kan være med, og det kræver kun fornuftig beklædning og tætsiddende, almindelige gummistøvler - langskaftede gummistøvler, hvis man vil nå ud til de større østersbanker.

Når du har samlet nok af havets frugter, er der naturligvis prøvesmagning af østers, mens der fortælles om Vadehavsøsters, der som kongeligt regale og eksportvare indbragte formuer, men som uddøde og siden blev erstattet af et nyt østers-eventyr med udgangspunkt på øen Sild. En fortælling om rigdom, magt og forfald. Vi fortæller naturligvis også om, hvordan du kan tilberede østers og muslinger.

Info
Turen varer ca. 2½-3 timer.
Vi anbefaler praktisk og varm, vind- og vandtæt påklædning samt gummistøvler.
Husk spand til østers, en greb, hvis du vil grave efter sandmuslinger m.m. samt handsker (fx neopren havehandsker, evt. vandtætte).
Det kan være en god idé at medbringe skiftetøj.

Østersbanken, som vi besøger, ligger i det reneste område af Vadehavet. Fortæring af østers er dog altid på eget ansvar.