VisitDenmark

Opgavejagter ved Vejen Kunstmuseum

Museumspladsen foran Vejen Kunstmuseum er en oplevelse i sig selv. Kunsten er rykket udendørs og du kan opleve den dag og nat året rundt. Og henter du kunstmuseets opgaveark, så kan du opleve kunstværkerne på en anden måde, som udfordrer din iagttagelsesevne og viden. 

Sådan fungerer det: 
Du starter med at gå til Vejen Kunstmuseums webside her: https://www.vejenkunstmuseum.dk/Dansk/kalender/2021/Skattejagt%20museumspladsen/skattejagt.html  I bunden af siden finder du nogle pdf-filer, som du skal printe ud og tage med sammen med dit skrivegrej.

Turene starter midt på museumspladsen ved det store Troldespringvand og herfra er der opgaver i nummerrækkefølge. Hvert svar du finder har et bogstav, som du skal skrive på opgavearkets kupon, så du finder kodeordet. God fornøjelse. 

Selve museumspladsen
Museumspladsen blev i 2012-13 gennemgribende renoveret og er en rekreativ grøn oase i bymidten. Grundplanen er to akser, som Troldespringvandet og det oprindelige museumsbyggeri lægger op til med fire enkle græsplæner indrammet af en mosaik-belægning af granit. Langs med Østergade er der en mere vild og organisk have.

Rundt om står skulpturer af primært Niels Hansen Jacobsen. I 2016 blev fire nye og unikke låger rundt om Museumspladsen indviet. Fra Østergade ses Eva Steen Christensens låge, der fører ind til Niels Hansens Jacobsens private indgangsdør i museet samt Bjørn Nørgaards låge, der fører ind til Troldespringvandet. Mod Øster Allé står Erik Heides lange gitter, og fra Lindegade ses Marianne Jørgensens låge.