©  Foto:

Vejen Kunstmuseum i børnehøjde

Vejen Kunstmuseum er fyldt med eventyr – trolde, nordiske guder og raslende skeletter! Kom og mød dem!

Allerede udenfor møder du den første trold. Midt i springvandet holdes trolden fangen i kaskader af vand, som spyttes ud af gabet på fire fæle tudser og otte dino-krokodille-grise-ulveagtige drager. Giv fantasien frit spil – her er inspiration til, at du og din familie kan lave jeres helt eget eventyr om kampen mellem det gode og det onde!

Kig godt på trolden, der vist ikke er særlig klog, for det ser ud som om, han holder sig selv tilbage ved at trække i sin egen hale! Tør du kigge nærmere på ham, kan du se, at han er sammensat af fiske-, fugle- og menneskedele. Trolden blev lavet tilbage i 1896 af kunstneren Niels Hansen Jacobsen. Sit dobbeltnavn fik han, da han fik både sin mors og sin fars efternavn. I 1924 flyttede han ind på det nybyggede Vejen Kunstmuseum, hvor han også havde sit private hjem og eget værksted. Du kan stadig besøge hans stuer.

Når du træder ind på Vejen Kunstmuseum, kommer du ind i en mægtig og helt usædvanlig  ottekantet sal. Der er omkring 12 meter til loftet og salen er fyldt med Niels Hansen Jacobsen store skulpturer af bl.a. de nordiske guder Thor og Loke. Her kan du også møde den tapre skrædder og du kan vælge forskellige skattejagtsopgaver. Du kan gå på opdagelse i samlingen efter trolde, skeletter, dyr, blomster, nordens guder og sagnfigurer.

Trolde-folde-værksted
Undervejs kan du fordybe dig i museets trolde-folde-værksted. Dér kan du folde og dekorere din helt egen papirtrold – din egen skulptur, som du kan tage med hjem. Kig godt på de foldede trolde og på filmen – det er en udfordrende opgave, som du kan spørge de voksne om de også vil prøve!

Mønsterbord
På Vejen Kunstmuseum finder du også Mønsterbordet. Du kan lave dine egne helt vilde konstruktioner eller mønstre med de mange forskellige former og figurer i alle farver. Lad din fantasi råde. 

Børnehjørne
Er der brug for en pause, er det nok tid til museets børnehjørne. Det er hyggekroge med masser af lærerigt legetøj, fingerdukker, trækdyr og børnebøger. Vejen Kunstmuseum har en populær billedskole, så du vil nogle gange også kunne møde kunst, som andre børn har lavet.

Der er GRATIS adgang til Vejen Kunstmuseum – ALLE er velkomne!